Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

L'Eliana aprova els pressupostos 2016 amb els projectes pactats amb Esquerra Unida-Els Verds, Sumem

PP i Compromís han votat en contra

Segons manifesta el grup que emcapçala com a regidor José Lorente Marco: aquest matí al debat i aprovació dels presupostos per 2016 s'ha posat de manifest que com a regidor de polítiques d'ocupació, igualtat i drets socials- Lorente Marco -, s'ha consolidat l'avanç i compromís ferm del grup per dur endavant tots i cada un dels punts de l'acord de govern signat entre psoe i eu-els verds, sumem.

Entren per primera vegada als pressupostos, amb diners, les Polítiques d'igualtat s'augmenten les que milloren el benestar ciutadà 
S'ha  pogut constatar com per primera vegada als pressupostos municipals de l'Eliana hi ha una partida específica per polítiques d'igualtat i com s'han vist augmentades, en la mesura de les possibiltats actuals de restriccions presupostàries, totes les partides que tracten de paliar i millorar la situació actual dels veins i aconseguir un major benestar, com ara l'augment en el pla d'ocupació social.

PSOE i Esquerra Unida-Els Verds, Sumem, signen un acord per a la remunicipalització de serveis.

Per altra banda també s'ha fet públic l'acord signat entre psoe i eu-els verds, sumem, per dur endavant la remunicipalització dels serveis que estan a punt de concloure el seu contracte o concessió, com es recull en l'acord de govern i que es consolida amb l'aprovació de la partida presupostària necessaria per iniciar els tràmits d'estudi de millor solució ajustada a dret i que en tot cas, d'acord amb el pacte de treball suscrit ha d'estar en tres mesos realitzat l'informe que permeta la remunicipalització...

"Per tots aquestos motius hem votat a favor del pressupostos, ja que nos sols garantim i mantenim de paraula les linees roges que ens dugueren a signar l'acord de govern, si nó que ho fem per escrit consolidant i reforçant els nostres compromisos adquirits amb tota la ciutadania, fent públic el pacte que hem subscrit, doncs creiem seriosament en la transparència de la informació i de la gestió municipal".... ha conclós el Regidor Jose Lorente.

L'acord signat es pot llegir punxant a l'imatge



El detall del pressupost.
Els Pressupostos Municipals afermen la prestació de serveis al ciutadà en l'àmbit esportiu, cultural, educatiu i de benestar social. L'Ajuntament incrementarà la partida de neteja viària en més de 150.000 euros.
El regidor d'Hisenda, Pere Inglés, ha explicat avui en el Ple Extraordinari, les línies generals del pressupost municipal per a 2016, unes comptes amb un marcat component social que vénen a ratificar l'encertat de la política municipal duta a terme en els últims anys per l'Ajuntament per a ajudar a les famílies durant la severa crisi econòmica allí on no estan arribant les administracions competents. Els Pressupostos 2016 es divideixen en tres grans àrees: en primer lloc, persones i famílies que representa el 43 per cent del total (5.717.120 d'euros), en segon lloc l'àrea de ciutat que ascendeix a 4.001.083 d'euros (30,03 per cent) i, la tercera, l'àrea de recursos que aglutina el 27,1 per cent (3.606.986,93 d'euros).
En les diferents intervencions, tots els grups polítics han reconegut la bona gestió del govern municipal d'aquests últims anys que ha permès que l'Eliana tinga un control estricte del deute, un temps rècord en el pagament de proveïdors o una tresoreria amb més de 10 milions d'euros. Inglés ha reconegut que “estem en una situació immillorable” i ha recordat que “tenim superàvit pressupostari i som un municipi amb deute 0”; el Pressupost General de Comptes per a 2016 ascendeix a 13.404.189, 93 euros.

L'alcalde, Salva Torrent, ha mostrat la seua satisfacció en aprovar el primer pressupost de la legislatura i comptar amb els suports de tres dels cinc grups municipals, en les seues paraules, també ha tingut un especial reconeixement a tots els funcionaris de l'àrea econòmica de l'ajuntament i ha recordat “el caràcter participatiu del pressupost perquè totes les inversions d'aportació municipal responen a les propostes realitzades pel Consell de Participació Ciutadana”.
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon NotaLegal