Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Llíria celebra la Fira i Festes de Sant Miquel 2015. des del 17 de setembre fins al 2 d'octubre

Els actes festius presenten enguany diverses novetats i l'actuació estel·lar del grup Celtas Cortos acompanyat per una de les bandes del municipi
 
La Fira i Festes de Sant Miquel 2015 donarà començament dijous que ve, 17 de setembre, amb la inauguració oficial de la fira agroalimentària i comercial "A mos redó, productes de Llíria". Els actes s'estendran de forma oficial fins al dia 2 octubre, tot i que encara es realitzaran diverses activitats fins al dia 12.
 
 
La regidoria de Festes de l'Ajuntament de Llíria ha preparat "una programació variada i participativa, que també presenta enguany diverses novetats, conjugant-les amb els seus aspectes més tradicionals", ha manifestat el seu responsable Pedro Vicente.
 
Com no podia ser d'una altra manera, la música estarà molt present en els actes festius amb la presència de l'entitats del municipi. El Concert de les Bandes (26 de setembre) serà un dels plats forts. Les prestigioses bandes de Llíria, Unió Musical i Banda Primitiva, actuaran enguany en una cita excepcional que servirà per a homenatjar també el compositor valencià José Suñer Oriola.
 
L'endemà se celebrarà el Festival d'Orquestres de Pols i Pua amb la participació de l'Agrupació Musical Edetana "Vicente Giménez" i l'Orquestra de Plectre "El Micalet". La Banda UDP de majors tindrà també el seu espai en esta programació musical (25 de setembre).
 
Espectacles
L'actuació del grup musical Celtas Cortos (28 de setembre) acompanyat per la Banda Simfònica Unió Musical de Llíria permetrà la possibilitat de disfrutar d'un esdeveniment extraordinari i singular.
 
Però en el programa festiu també es realitzaran diferents espectacles per a totes les edats: El musical "Collage Superstars", el Festival de Música per a jóvens Iberofest que donarà cabuda a artistes locals i comptarà amb la participació estel·lar de Shotta (25 de setembre), o el teatre solidari a benefici de la Junta Local de Llíria "Lluita contra el Càncer" amb la representació de l'obra "Oua Umplute. El Funeral" (27 de setembre).
 
La ciutat de Llíria també aprofitarà esta jornades festives per a realitzar distints reconeixements i reforçar el sentir d'un poble orgullós dels èxits dels seus veïns. S'entregaran les distincions honorífiques 2015 de l'Ajuntament de Llíria (26 de setembre); el Memorial Silvestre d'Edeta (18 de setembre) recordarà a l'insigne escultor del municipi que ens va deixar el passat any; i un altre homenatge (24 de setembre) serà el que es rendisca als professors dels centres educatius que s'han jubilat enguany, a més de concedir dels premis a l'excel·lència acadèmica als estudiants de l'últim curs.
 
D'altra banda, la Fira "A mos redó, productes de Llíria " tornarà a portar el millor de la gastronòmica local. I enguany canvia d'ubicació. Es realitzarà a la plaça Major del 17 al 20 de setembre. Este esdeveniment, que mostra l'oferta de productes que pots trobar en el comerç local i amb la presència de més de 20 expositors, també estarà acompanyat d’un ampli programa d'activitats lúdiques.
 
Actes religiosos
Els actes de caràcter religiós estaran presents en els últims dies de la programació festiva. El 28 de de setembre tindrà lloc la popular Baixà de la imatge de Sant Miquel des del seu Reial Monestir, i el 29, festivitat de l'arcàngel, la solemne processó. A més, enguany se celebra el 130 aniversari del patronatge de Sant Miquel i el 75 aniversari de l'arribada a Llíria de l'actual imatge, que visitarà les tres parròquies del municipi i retardarà així el seu retorn al monestir al 2 d'octubre.
 
Celebracions octubre
La Fira i Festes de Sant Miquel arribarà de forma oficiosa a la seua fi amb la Setmana Taurina que es realitzarà del 7 al 12 d'octubre, i els actes que s'han organitzat enguany per a commemorar la festivitat del 9 d'Octubre.
 
L'edil de Festes, Pedro Vicente, ha volgut destacar que "les nostras festes patronals formen part d'un llegat cultural heretat de moltes generacions i és una obligació i un orgull treballar per mantindre vives generació rere generació".
 
Per això, desitja que estes celebracions "siguen motiu d'unió i alegria compartida per a tots els que amem Llíria, amb el comú objectiu afegit de ser amfitrions convençuts i orgullosos d'oferir uns valors únics a les milers de persones que ens visiten".
 
 
 
 
 
 
--
 
 
 
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon