Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Llíria: Manolo Civera nou alcalde, investit en la sessió de constitució celebrada aquest matí en el saló de plens


El candidat del PSPV-PSOE ha comptat amb el suport de 14 vots per a la seua investidura. La candidatura de Reme Mazzolari pel PP ha rebut 6 respatlers i la de Ciutadans amb Juan José Alcayde, 1. Els caps de llista de Compromís-MOVE, Francisco García, i de Llíria Pot, Juan Carlos López, no han presentat candidatura.

El nou alcalde de Llíria estarà recolzat per una coalició de govern formada pels grups PSPV-PSOE i Compromís-MOVE, encara que serà al llarg dels pròxims dies quan es tanque definitivament l'acord amb l'assignació de les delegacions entre els regidors.

El nou primer edil ha volgut agrair la confiança dipositada en la seua persona per a assumir aquest càrrec. En aquest sentit, ha assegurat que sentir-se “preparat i convençut de portar a bon termini la tan alta responsabilitat que el poble de Llíria m'ha encomanat”.

Primeres decisions i eix de la legislatura

Rescat social

En el seu discurs d'investidura, Manolo Civera ha desgranat els principals eixos de la seua futura acció de govern i ha tingut una especial atenció per a “el moment molt complicat, de totes aquelles persones a les quals no hem tingut en consideració durant tots els anys en què la situació econòmica era favorable i que ara, per haver-ho confiat tot a polítiques de consum extremadament agressives, i per no haver plantejat polítiques a mitjà i llarg termini, s'han quedat en una situació de desprotecció que requereix polítiques de rescat social molt urgents”.

Transparència i participació ciutadana

Igualment, l'alcalde ha anunciat que “és el moment d'obrir un nou temps en la manera de fer política, d'afrontar la funció pública”.

“Tenim l'obligació de ser referents de transparència i honradesa. Les portes de l'Ajuntament estaran obertes perquè gens poden amagar, però també perquè hem d'estar atents i sempre disposats a escoltar i convertir en participació totes i cadascuna de les preocupacions que els veïns i les veïnes de Llíria tenen, amb independència d'ideologies, creences o condició”.

Recuperar la capitalitat comarcal

D'altra banda, Manolo Civera ha reivindicat que Llíria “necessita que fem una gran esforç per resoldre totes aquelles qüestions que ens han apartat de ser la capçalera del Camp de Túria i referent de les comarques veïnes”.

“Som una ciutat amb un enorme potencial, i les oportunitats arribaran amb el convenciment que ho farem possible entre tots. El nostre haver d'és aconseguir que tornem a creure en nosaltres mateixos i que siguem solament un. No importa en el barri on visquem, o on hàgem nascut, o si la nostra manera d'entendre la vida és d'un color o d'un altre”. Per açò, l'alcalde ha demanat pensar en una Llíria “on ser diferent no puga traduir-se per desigualtat”.

Obert al diàleg

Finalment, Manolo Civera ha convidat a tots els ciutadans a “participar en la vida pública, cimentant les bases sòlides d'una societat sense desigualtats. Però també amb una obligació comuna, hem de construir des de la confrontació d'idees, però sempre mitjançant el diàleg”.


Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon NotaLegal