Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Demanem un canvi en la gestió dels residus, 12 propostes que tenen aplicació des dels municipis

Són 12 propostes que tenen aplicació des dels municipis i que poden ser coordinades en tot el Pais valencià, són dels moviments socials als partits polítics per a aconseguir una gestió sostenible dels residus urbans
GECEN (Grup per a l'Estudi i Conservació dels Espais Naturals), Greenpeace, Ecologistas en Acción, Acció Ecologista-Agró, REAS País Valencià (Xarxa d'economia alternativa i solidària), AVACU (Associació Valenciana de Consumidors i Usuaris), CAVE-COVA (Confederació d'Associacions de Veïns i Consumidors de la Comunitat Valenciana), FACUA-Consumidores en Acción, UGT-PV i CCOO-PV han consensuat un document amb 12 propostes per a millorar la gestió dels residus urbans. Este document s'ha entregat als partits polítics de cara a les eleccions autonòmiques i municipals, per a demanar un model de gestió dels residus que siga realment sostenible.
El document arreplega diferents aspectes. Per exemple, que els ajuntaments tenen el repte de complir els objectius europeus d'aconseguir en 2020 el 50% de reciclatge de tots els residus municipals, tal i com es va establir a Brussel·les. En el País Valencià les xifres no arriben actualment ni al 20%. Esta gestió suposa per als consistoris la partida més alta dins dels pressupostos municipals, amb la qual cosa la incorporació de noves mesures orientades a la prevenció de la generació de residus, com les que es proposen, minimitzaria els seus costos.
A més a més, els firmants del document emfatitzen que les polítiques d'increment de reciclatge i recuperació de materials que haurien de mamprendre's implicarien la creació d'ocupació. Hui en dia este sector empra a 5.000 persones a Espanya i la Unió Europea estima que es podrien crear 50.000 treballs més. En el text es fa insistència en el fet que han de ser les administracions les que controlen el compliment dels objectius de gestió integral dels residus i de les condicions sociolaborals dels treballadors i treballadores que presten els seus serveis, que hui per hui són prou precàries pel que fa a temes com la salut laboral.
En eixa línia, les entitats firmants consideren que amb la recent aprovació per part del Consell del nou Pla Integral de Residus de la Comunitat Valenciana (PIRCV) ens enfrontem a una continuïtat en la gestió ineficaç dels recursos continguts en els residus, obrint encara més la porta a la incineració amb valoració energètica. Per això, plantegem la necessitat d'una gestió transparent, basada en una major participació de la societat valenciana, que ja s'ha manifestat en nombroses ocasions contrària a la crema de residus.
Les organitzacions que subscriuen este document i que representen la societat civil de diferents sectors (sindicats més representatius, ecologistes, consumidors, veïns i veïnes) volen posar l'accent en la gestió de residus abans i després de la campanya per a les pròximes eleccions autonòmiques del 24 de maig. Per això, esperen que esta proposta amb 12 mesures concretes (pots consultar-les en el document adjunt d'este article) siga presa en compte pels nostres polítics, ja que les decisions que prenguen els partits elegits en la gestió dels residus municipals marcaran i faran clau esta legislatura.
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon NotaLegal