Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Riba-roja: Esquerra Unida exigeix transparència en les subvencions municipals. El PP vota en contra impedint la seua aprovació

 La moció va obtenir el suport de tota l'oposició.

El passat 15 d'Abril tota l'oposició en bloc va recolzar la moció d'Esquerra Unida exigint transparència en les subvencions municipals, però el PP la va rebutjar amb la seua majoria absoluta. Emparant-se en l'article 8.3 de la Llei 38/2003, Esquerra Unida de Riba-roja de Túria va proposar el debat i aprovació dels següents acords:

1º) Que l'Ajuntament de Riba-roja de Túria publique en el seu web municipal, de manera clara i concisa, totes les subvencions atorgades a les diferents persones públiques o privades especificant les quantitats, així com el procediment i criteris de concessió de tot tipus de subvencions i ajudes, sense perjudici del que disposa la Llei de Protecció de Dades de caràcter personal.

2º) Que l'Ajuntament publique en el seu web municipal la convocatòria i les bases reguladores de tots els programes de subvencions a càrrec de l'Ajuntament.

3º) Que l'Ajuntament realitze una ordenança general de subvencions establint els criteris i condicions, mèrits i interès social per a ser beneficiari, així com les directrius i normes de regulació en tots aquests processos.

4º) Que el procediment ordinari de concessió de subvencions es tramite en règim de concurrència competitiva.

El PP de Riba-roja de Túria tanca de nou les portes a la transparència, negant-se a fer públics els criteris i processos pels quals algunes associacions i col•lectius reben ajudes i subvencions de diners públics, argumentant que les subvencions individuals dins de processos col•lectius sí es publiquen i posant, així, de manifest, que el seu concepte de transparència és, sens dubte, insuficient. D'altra banda, asseguren que l'ordenança sí existeix i es va publicar en el Butlletí Oficial, però, no obstant açò, no figura en la web oficial de l'Ajuntament. Una vegada més, Esquerra Unida exigeix la mateixa transparència que reclama la ciutadania, però el PP aposta per l'opacitat.

Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon NotaLegal