Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Diumenge 26 d'Abril, Trobada d'Escoles en Valencià a L'Eliana.

El CEIP 8 d'Abril de Sant Antoni de Benaixeve guanya el concurs de cartells de la Categoria B

Un any més a l'arribada d'abril, com si d'oronetes i falciots es tractaren, les Trobades d'Escoles en Valencià tornen a una nova cita omplint de xiquets i xiquetes els carrers d'un bon nombre de pobles del País valencià. Aquesta festa per la llengua és el fruit del treball reivindicatiu que organitzat per Escola Valenciana està reclamant als responsables institucionals que facen del valencià la llengua pròpia i oficial d'ús normal per a tots i per a tot.

El lema de les Trobades 2015 és L'escola que volem i té significats ben contundents: L'escola que volem en referència a l'escola que ens estimem. L'escola que volem referida al model d'escola en valencià que la nostra entitat ha preparat. L'escola que volem com a sinònim de desig de canvi, allò al que cal que estiguen atents els partits polítics de cara a les eleccions de maig de 2015.


Enguany el CEIP 8 d'Abril de Sant Antoni de Benaixeve, compta amb el guanyador del cartell de la Secció B de les Trobades i cal reconéixer que de tots els bons treballs presentats a la Comarca, ha destacat el de Rafa L.P., un menut de la classe de 3r. C.
Cartell guanyador

Un entusiasta grup de mestres del 8 d'Abril es va oferir a la Coordinadora pel valencià de Camp de Túria, participant en les reunions informatives-organitzatives de la Trobada i sol·licitant l'ajuda del AMPA per preparar un taller de treballs manuals per al dia de la trobada i que segons ens conten ha estat, per part d'aquesta, una resposta molt positiva de col·laboració. De fet els tallers que s'han realitzats són conjuntament entre mestres i pares/mares de l'escola. Cal assenyalar que a més del concurs de cartells, aquest grup educatiu de Sant Antoni, també ha participat en el concurs literari Sambori, demostrant el seu interès per millorar la línia en valencià i fomentant l'ús de la llengua.

Per cert, la guarderia Kinder del mateix poble de Camp de Túria, ha rebut el premi Sambori de la seua categoria amb el conte "En Miquel en mig del vent" i ha participat en la Trobada musical.

Aquest cap de setmana i concretament el diumenge dia 26 d'abril a L'Eliana es torna a celebrar, igual que fa uns anys, la Trobada d'Escoles de Camp de Túria. I com aleshores, participen gran quantitat d'escoles de la nostra comarca.

Les Trobades d'Escoles en Valencià 2015 són molt especials. Les festes d’estima per la llengua compleixen 30 anys i són més de 200.000 persones d’arreu de les nostres comarques les que cada any les fan possibles. El nostre més sincer agraïment.

L’AGENDA DE LA TROBADA

Diumenge 26 d’abril

10.30h. Cercavila de les Escoles participants acompanyades per les colles de tabals i dolçaines de l’Ateneu cultural de Benaguasil, la parella de Gegants de L'Eliana i de la Unió Musical de l’Eliana que recorreran els carrers des de l’avinguda del Poliesportiu fins a la plaça d’Europa.

11.00h. Benvinguda als participants, parlaments i actuació del Cor de l’Eliana.

11.30 a 13:30 h. Tallers i activitats lúdiques a la Plaça d’Europa. On més de 50 tallers dels centres educatius, oferiran les seues activitats i vendes.

12.45h. Música i ball amb “Urbàlia Rurana

Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon NotaLegal