Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Riba-roja: l'Ajuntamente incompleix l'acord sobre la nomenclatura del poble i

Esquerra Unida denúncia que l'Ajuntament de Riba-roja utilitze diners públics per a publicitar el Municipi en diversos mitjans escrits utilitzant la nomenclatura en castellà i infringint, així, el Decret 139/1984 sobre la denominació oficial del municipi de Riba-roja de Túria.

D'altra banda, les imatges utilitzades per l'Ajuntament per a fer publicitat del poble contenen símbols religiosos que atempten contra la neutralitat ideològica i religiosa que se li pressuposa a l'Estat i que arreplega l'article 16.3 de la Constitució.

El grup municipal d'Esquerra Unida ja va elevar una moció el passat 7 d'Abril del 2014 en la qual sol•licitava a l'Ajuntament el compliment de la normativa vigent en relació a la nomenclatura del poble, al•legant, d'una banda, que el propi Ajuntament va acordar sol•licitar el canvi de l'actual nom del municipi pel de Riba-roja de Túria en sessió celebrada el 27 de Maig de 1983, sent després aprovat per L’Institut de Filologia Valenciana de la Universitat de València i el Gabinet d’Ús i Ensenyament del Valencià de la Conselleria de Cultura, Educació i Ciència; i d'altra banda, que La Llei de la Generalitat Valenciana 4/1983 de 23 de novembre d’Ús i Ensenyament en Valencià disposa en l’article 15.1 que correspon al Consell de la Generalitat Valenciana determinar els noms oficials dels municipis del País Valencià. La moció va ser rebutjada pel PP de Riba-roja fent ús de la seua majoria absoluta.

Esquerra Unida lamenta profundament la deplorable imatge que, una vegada més, el grup dels populars està donant d'un municipi amb una gran riquesa patrimonial, tant històrica, com arquitectònica, artística, etnogràfica i natural.

Anunci a la premsa escrita
Logo en castellà a la web municipal

Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon NotaLegal