Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Per què tornen les marxes de la Dignitat avui 21 de març a Madrid?

  Les diferents columnes procedents de tot l'Estat confluiran a les 18:00 hores de huí dissabte en la Plaça de Colón.

Pa, treball, sostre i dignitat”

Tornen les Marxes de la Dignitat a Madrid; i ho faran durant tot aquest cap de setmana procedents de tots els racons de l'estat espanyol. Es compleix ara 1 any de les Marxes del 21M de 2014 que van reunir en el centre de la capital a prop de milió i mitjà de persones sota el lema “Pa, treball, sostre i dignitat”. En aquesta ocasió es tractarà de “Caminar cap a la vaga general” en uns moments en els quals els treballadors/as i classes populars pateixen la mateixa situació que el passat any.

Així es va expressar Javier García recalcant que el govern segueix venent fum amb les seues declaracions sobre la recuperació econòmica ja que l'atur és massiu (5,5 milions de persones), 3 milions sense cap tipus d'ingrés corresponent a 500.000 famílies, una capacitat adquisitiva de la classe treballadora que ha caigut un 25% o mes de 600.000 desnonats. Aquesta mobilització estava totalment justificada, una mobilització massiva i pacífica que reunira a organitzacions polítiques, socials i sindicals sense importar nacionalitats que fóra capaç de convocar a milers de persones, aqueixa majoria social que s'empobreix dia a dia.

La mal nomenada eixida de la crisi és la planificació de la desigualtat

La crisi econòmica s'ha encebat especialment amb el sector mes jove de la societat i així ho va recordar Anabel García que va informar que en totes les columnes confluixent a Madrid hi hauria festejos juvenils i va fer un anomenat a aquest col·lectiu per a participar en elles. Un col·lectiu amb un 56% de desocupació i que no pot optar a un projecte de vida digna en la seua terra i és obligat a emigrar; que les diferents reformes laborals els ha condemnat a la precarietat; i que la crisi ha forçat a molts fills de famílies treballadores a abandonar els seus estudis amb reformes educatives com el “3+2”.

Els sindicats s'han integrat en les marxes de la dignitat i participen. no tot acaba el 21M

Els moviments sindicals també participen enguany integrats dins de les diferents marxes. Pedro Serna va explicar que les Marxes d'enguany se circumscriuen en una mobilització general al llarg de 2015 que continuarà amb el 1º de maig i la convocatòria d'una vaga general per al 22 d'octubre. Una vaga laboral, social, ciutadana i de consum. Per tant, el 21M és un graó mes. Entenia que la mobilització era necessària per l'asfíxia econòmica a la qual està sent sotmesa la classe treballadora i que era important portar-la al terreny econòmic que és on realment es decidia tot. Una asfíxia que es plasmava en les reformes laborals i els salaris de misèria que està deixant la crisi i que tractaven de justificar les mesures regressives. A més era important aquesta convocatòria de Vaga General i totes les mobilitzacions que l'emmarcaven perquè s'anaven a realitzar al marge de les organitzacions sindicals CCOO i UGT que no han sabut estar a l'altura de les perspectives i necessitats de la classe treballadora.

Mentre se subvencione a la banca per mitjà del deute no hi haurà polítiques integradores i de igualtat
Per a poder dedicar recursos públics a les classes mes desfavorides perquè afrontaren la crisi econòmica era necessari negar-se a pagar el deute per il·legal, il·legítima i odiosa. Així es va expressar Ángeles Maestro que entenia el 21M com l'expressió del poble indignat que es manifestava contra una classe corrupta que no li representa. El pagament del deute, com es podia observar en el cas grec, està sent utilitzat com a element de xantatge ja que la meitat del pressupost es dedica a ella. I les Marxes calia entendre-les com la voluntat d'autoorganització des de la base, amb la presència d'organitzacions de tots els pobles de l'estat i on es reunien col·lectius de totes les nacionalitats.

Unes marxes pacífiques i un poble pacífic que demana a Cifuentes que no use el seu càrrec per a la seua candidatura i evite les provocacions de l'any passat


A preguntes dels periodistes i comunicadors presents es van aclarir dubtes pel que fa a les columnes, horaris, seguretat o riscos d'accions violentes, tal com l'any passat va succeir. I des de la Taula es va explicar que els fets violents de 2014 van ser provocats pel propi govern a través de les Forces de Seguretat. Així com que ja s'han succeït diferents reunions amb Delegació del govern i que, des de l'Organització, s'ha assegurat la presència d'un ampli dispositiu de seguretat i la total tranquil·litat per a tots i totes que vulguen participar ja que les Marxes estan dissenyades com una mobilització massiva i pacífica.




Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon NotaLegal