Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

La flor 'Jara de Cartagena' que es troba en un paratge de La Pobla de Vallbona protegida per la Generalitat

La flor es troba en el Pla dels Aljubs i la seua importància va ser publicitada pel CEL de la PoblaEl CEL expressa la satisfacció per la decisió del Consell i insta l'ajuntament a protegir la zonaEl Centre d'Estudis Locals (CEL) de la Pobla de Vallbona ha expressat la seua satisfacció per la decisió de la conselleria de Medi Ambient de declarar la protecció de la planta coneguda com a "Jara de Cartagena" ubicada al Pla dels Aljubs, en la zona nord del terme, en una parcel•la urbana de la urbanització de la Lloma Llarga.

Esta planta és única a les comarques valencianes l'origen de la qual es remunta a l'any 1900. Pren el seu nom perquè va ser a prop de Cartagena on van aparèixer, inicialment, els primers exemplars de la planta. A mitjans del segle XX es pensava que havien desaparegut completament però, finalment, es va localitzar un exemplar al paratge del Pla dels Aljubs.

El CEL recorda que fa més d'un any ja va advertir de la importància de protegir aquesta planta única en la revista que edita l'entitat "Fent poble, fent Pobla", anomenat "Un tresor únic de la nostra terra: Cistus Heterophyllus Casthagunensis".

El president del CEL, José Luis Crespo, ha qualificat de "molt positiva" la decisió de la Generalitat "perquè evitarà que en un futur puguen desaparèixer els exemplars que encara hi queden; es tracta d'un valor patrimonial per a la Pobla i un reclam indubtable a l'hora d'atraure visitants i turistes per vore i descobrir la seua bellesa".

El CEL espera que, a partir d'ara, la decisió del Consell "supose un punt d'inflexió perquè l'Ajuntament de la Pobla lidere les actuacions de protecció i difusió del patrimoni natural que tenim al nostre terme, amb campanyes de conscienciació entre tots els segments d'edat, des dels més menuts fins la gent més gran".

De fet, el CEL demana a l'Ajuntament de la Pobla que protegisca la zona han aparegut els exemplars d'aquesta planta per evitar-ne agressions

Ací pots també llegir més sobre ella


Imatge de la flor


Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon NotaLegal