Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

L'Estat assumeix el cost de la devolució del cèntim sanitari: però fonamentalment a professionals

El Govern ha aprovat una modificació normativa que assenyala que l'Estat assumeix el cost de la devolució del denominat "cèntim sanitari" o impost autonòmic sobre els carburants, declarat il·legal al febrer d'enguany.
Aquesta modificació estableix una disposició addicional en el reial decret de mesures de sostenibilitat financera de les comunitats autònomes i entitats locals publicat en el BOE, i disposa que el cost serà a càrrec de l'Estat, alguna cosa que ja havia anunciat el ministre d'Hisenda, Cristóbal Montoro.
Declarat il·legal
El Tribunal de Justícia de la Unió Europea va declarar il·legal aquest impost el passat 27 de febrer. Aquest impost gravava als carburants de les gasolineres i la seua recaptació s'utilitzava per a finançar la sanitat en diverses comunitats autònomes, per la qual cosa obligava al Govern a retornar el recaptat.
La recaptació ascendeix a 13.500 milions d'euros, del 2002 al 2011, segons el sector del transport. Encara que només es tornarà l'impost cobrat indegudament als usuaris que puguen acreditar-ho, bàsicament els professionals.
 
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon NotaLegal