Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Concentració de protesta contra els actes tauròfils organitzat pel Partido Animalista

Dissabte 24 de Gener a les 12 hores, a l'Esplanada de la Plaça de Toros de València

A l'apartat b) de l'article quart de la Llei 4/1994, de 8 de juliol, de la Generalitat Valenciana, sobre protecció dels animals, està considerat com una infracció greu el maltractament als animals, així com sotmetre'ls a qualsevol agressió física o psíquica que els origine danys o sofriments innecessaris o injustificats. Amb aquesta legislació a la mà queda clar que tot aquell que organitze espectacles o baralles que puga produir dolor als animals, s'exposa a ser sancionat econòmicament o fins i tot amb penes de presó.

Però tot açò és paper mullat per a un Govern valencià que amb altre pas d'incongruència política, un més, es dedica a jugar a jocs d'endevinalles i passant per damunt de qualsevol legislació o codi ètic que defineix a les societats civilitzades, persegueix donar eixida a un al·lucinant projecte de Llei de Senyals d'Identitat, on a més de subvencions té previst reconèixer en el Ple del 25 de març els Bous al carrer com a Bien de Interes Cultural. Un festeig on la gentada assetja i maltracta un toro infringint els més elementals drets de qualsevol ser viu amb un sistema nerviós. Que es vulguen justificar aquestes salvatjades amb l'únic raonament d'una hipotètica tradició del poble valencià, és tant com haver d'acceptar l'ablació i lapidació de dones practicada per alguns pobles, per la mateixa raó que també són la seua tradició.

Malgrat que el nivell de cultura de les societats es mesura pel respecte que tenen pels animals, al País Valencià, amb tradició o sense ella, estan estenent-se els esdeveniments tauròfils, insensatament recolzats per un Govern que barrejant toros, cultura i tradició, és responsable directe de que es convoquen algunes manifestacions en defensa de la tauromàquia. Entre les moltes veus que cada dia se sumen contra aquesta bestiesa, el Partido Animalista, Pacma, ens anima a no creuar-nos de braços i convida a tothom a la concentració de protesta convocada contra el blindatge dels Bous al carrer que pretén el Govern del País valencià.

La concentració serà demà dissabte dia 24 de Gener, a les 12 hores a l'Esplana de la Plaça de Toros de València.
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon NotaLegal