Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Riba-roja: el Ple del 3 de novembre demana per unanimitat servei ginecològic per al municipi

El Ple per unanimitat va aprovar la proposta feta per Esquerra Unida perquè un servei ginecològic pùblic s'instal·lara en el municipi.   Una petició que serà traslladada ara a la Consellería per a la seua posada en funcionament, però que segurament caldrà seguir d'a prop segons el parer de l'organització proponent, perquè no s'oblide.

El PP diu NO a la remunicipalització del servei d'aigua potable

L'altra proposta de l'organització d'esquerres sobre la remunicipalitzación de l'aigua potable en el municipi, no va comptar amb el suport de la resta del Ple, la moció tenia per objectiu apostar per l'explotació pública d'un servei que, ha quedat demostrat per les xifres, que sempre que es tracta des de l'empresa privada, els ciutadans/es han de pagar més car. El servei públic i municipal, ve recollit per les Nacions Unides com un Dret Humà i per lo tant a protegir i defensar. El plenari, dirigit pel PP, no va entendre que fóra oportuna la proposta i no van recolzar la seua aprovació.

Un altre  NO a la proposta de tota l'oposició per a reorganitzar el Bus a la nova situació del Metro.

Així mateix tota l'oposició va plantejar una proposta perquè el servei d'autobus, s'adeqüe ja a la nova situació que es tindrà amb l'arribada del metro a Riba-roja. El PP, no va voler entrar en la moció i per a evitar  debatre-la, va negar la seua urgència. Just quan molts veïns de Valencia la Vella estaven en el ple, precisament per a defensar que s'instal·le també un baixador en el seu barri. És una reivindicació que porta la Plataforma Metro-Ja a Riba-roja, però que la Generalitat ha tingut ajornada i sense invertir molts anys. Ara, quan arriba el metro, es queda a les afores de Riba-roja, per la qual cosa l'oposició va entendre que calia adequar el servei de Bus (metre-bus) a aquesta nova circumstància.

Altres mocions plantejades pel PP i el PSOE van ser aprovades també per unanimitat.

La que proposat el PP i que està recorrent altres municipis, ja que el govern Rajoy ja la té en cartera; es tracta de la modificació o suavització de la Llei de Taxes del ministre Gallardón. Aquesta proposta ja havia sigut presentada i aprovada amb anterioritat a iniciativa també d'EUPV, però el PP va insistir a aprovar aquesta proposta ara, perquè el que no volen anar contra la llei, sinó modificar 'les situacions injustes que pot comportar'. La proposta va tirar endavant amb el suport de tots els grups. No obstant açò la intervenció en defensa del seu vot d'Esquerra Unida va deixar clar que el mal causat a les persones durant aquests anys, no es resol només amb la modificació de la llei i, va sol·licitar, que l'exministre Gallardón, demanara disculpes als qui ha causat mal per impedir-los accedir a la Justícia i que retornara els diners que ha cobrat per un treball de ministre, que ara el propi PP entén que cal rectificar.

Per unanimitat es va aprovar també una proposta del PSOE sobre pobresa energètica; la proposta apuntava al govern de l'Estat en la seua sol·licitud de presa de mesures perquè cap família quede sense servei elèctric o de gas. La proposta papunta al govern central i completa d'aquesta forma la que es va aprovar al gener a iniciativa d'Esquerra Unida i que ha sigut escassament implementada pel govern local.

La resta de propostes no van ser aprovades per diferents raons, per exemple la del PSOE sobre un Pla de Rehabilitació d'Edificis i Habitatges, va tindre l'oposició del PP perquè, al seu judici, el govern autonòmic està estudiant la modificació legal que permetrà actuacions en aqueix sentit.

Molts veïns de Valéncia la Vella

Molt destacable, la presència en el Ple de molts veïns de València la Vella demanant que el metro tinga parada en la seua urbanització. Aquesta reivindicació junt a que el metro arribe al centre i no quede com pretenen a les afores de Riba-roja, segueix sent la reivindicació de la 'Plataforma Ciutadanda Metro a Riba-roja Ja'
veïns de València la Vella al Plenari de Riba-roja


Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon NotaLegal