Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Milers de valencians es manifesten per demanar la dimissió de la consellera d'Educació

S'han fet mobilitzacions a València Castelló, Alacant i més ciutats en defensa de l'ensenyament públic i en valencià


Foto: @iblanco_eu
Milers de ciutadans han eixit als carrers del País Valencià en defensa de l'ensenyament públic i en valencià i per demanar la dimissió de la consellera M. José Català i el ministre José Ignacio Wert. Diferents plataformes, entitats i col·lectius representants de la societat civil del País Valencià s'han unit en la convocatòria d’una vaga avui de la comunitat educativa. L’objectiu és fer visible el malestar per les retallades a l’escola pública i els efectes negatius de l'aplicació de la LOMCE al sistema educatiu valencià.

'La política educativa té l’única pretensió de desmantellar i privatitzar l’escola i la nova llei d'educació ens mou de nou a eixir a paralitzar el sistema educatiu i a eixir al carrer a manifestar-nos', expliquen les entitats.

A més de la vaga al món educatiu, s'han fet manifestacions a València, a Castelló i a Alacant. A Ontinyent, la convocatòria s'ha fet a la plaça de la Concepció, convocada pel Front Estudiantil Unificat-Ontinyent, amb el suport de la Plataforma Prou i de Compromís de la Vall d'Albaida.
 
Les entitats convocants són: FAPA-València, FE CCOO PV, Escola Valenciana, Sindicat d'Estudiants PV, Intersindical Valenciana STEPV, Front Estudiantil PV, BEA, Plataforma tots som Cremona, Acció Cultural País Valencià (ACPV), València Laica, FAPA-Castelló Penyagolosa, CAVE-COVA, València Laica, FEU (Front Estudiantil Unificat Alcoi), Podem Educació PV, PSPV-PSOE, EUPV, PCPV, PCPE, CJC, Esquerra Republicana País Valencià, Els Verds PV i el grup Compromís.

Les plataformes, entitats i col·lectius consideren que han patit ‘un inici de curs catastròfic, amb calor a les aules, infraestructures nefastes i falta de professorat’. Denuncien que s’hagin eliminat cinc mil places de professorat i posen sobre la taula l’augment de ràtio a les aules la denegació de línies en valencià, la permanència de barracons crònics i les deficiències d'infraestructures, entre més qüestions.

Asseguren que ‘el sobreesforç i el bon treball que les comunitats educatives desenvolupen als centres públics ha demostrat que amb la lluita s'aconsegueixen els objectius d'integració social, qualitat i compensació educativa que garanteixen l'accés de la ciutadania al dret a l'educació’.

Per aquesta raó, afirmen que la societat civil ha de sortir el carrer en contra de la política educativa i també per demanar la dimissió del ministre Wert i de la consellera M. José Català.
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon NotaLegal