Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

La manifestació del 9 d'Octubre es convoca amb el lema 'Fem possible el canvi al País Valencià'

El manifest el llegirà el president del Comité d’Empresa de RTVV en suport a la ILP per una nova ràdio i televisió públiques i en valencià


Avui a l’Octubre Centre de Cultura Contemporània, a València, s'ha presentat la manifestació que tindrà lloc el proper dijous 9 d’Octubre a la ciutat de València, i que eixirà a les 18h de la plaça de Sant Agustí.

El lema de la manifestació d’enguany és ben explícit: “Fem possible el canvi al País Valencià”. Els convocants valoren que s’està produint un canvi de cicle social i polític, marcat per l’esgotament de l’actual Govern valencià i, sobretot, per la creixent reacció ciutadana a l’escenari de corrupció, autoritarisme, polítiques antisocials i agressions a la llengua i la cultura protagonitzades pel Govern del president Fabra.

Som davant de la fi del bipartidisme i de les majories absolutes, i davant de l’afirmació d’un associacionisme actiu que no està disposat a continuar suportant persecucions polítiques i ofecs econòmics i de l’empoderament d’una ciutadania que denuncia la democràcia de baixa qualitat que patim.

Entitats, sindicats i partits afirmem la necessitat de la política i neguem la generalització del desprestigi d’aquesta que tant interessa a una dreta corrupta, autoritària i esgotada que no sap com evitar la seua eixida d’unes institucions que ha utilitzat de manera partidista. Tots no són iguals. Per això, fem una crida a la participació i a la il·lusió, perquè són valors progressistes que ens volen negar: aquella dreta agònica ens voldria passius i desanimats, perquè eixa és l’única via que els queda per a continuar servint-se del poder enlloc de servir als ciutadans.

I en eixe canvi que li cal al País Valencià avui hem de posar un accent especial en la necessitat de mitjans públics de comunicació en llengua pròpia. El Govern valencià que patim primer va tancar TV3, després Catalunya Ràdio i finalment RTVV. Però 90.000 valencians han firmat una Iniciativa Legislativa Popular que ara és a les Corts i que demana una nova ràdio i televisió públiques i en valencià, la qual a més podria ser la base per a fer efectiva la reciprocitat amb TV3 i Catalunya Ràdio.

Els valencians no podem ser menys que qualsevol comunitat autònoma espanyola. El Govern valencià ens maltracta quan ens deixa sense mitjans públics en la nostra llengua.

Per tot això, la Comissió 9 d’Octubre ha convidat el president del Comité d’Empresa de RTVV, Vicent Mifsud, a llegir el manifest de la diada en finalitzar la manifestació. Serà la nostra manera de celebrar el 25è aniversari de RTVV,La foto adjunta: representants de la Comissio 9 d’Octubre (d’esquerra a dreta):


Maria Josep Ortega, coordinadora de polítiques sectorials de Compromís
Fran Ferri, diputat per Compromís
Adel Francés, d’Intersindical Valenciana
Pilar Navarro, d’Esquerra Republicana del País Valencià (ERPV)
Laura Peris, secretària general del Bloc d’Estudiants Agermanats (BEA)
Vicent Moreno, president de la Federació d’Escola Valenciana
Pura Peris, d’Els Verds del País Valencià
Ignacio Blanco, diputat d’Esquerra Unida (EUPV)
Toni Gisbert, secretari d’Acció Cultural del País Valencià (ACPV)
Anna Oliver, de Solidaritat per la Independència (SI)

Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon NotaLegal