Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

IU, ICV-EUiA, i Syriza es reuneixen per preparar la conferència de les esquerres dels països del sud d’Europa


14101001_reunio_syriza_web
Centella (IU), Ernest Urtasun i Joan Josep Nuet (ICV-EUiA) amb membres  de Syriza

ICV-EUiA, IU i Syriza es reuniren el 10 d'octubre per preparar la conferència de les esquerres dels països del sud d'Europa

L'eurodiputat d'ICV, Ernest Urtasun, el secretari general d'EUiA, Joan Josep Nuet, el portaveu d'IU al Congrés, José Luis Centella i Yiannis Bournous, en representació de Syriza, s'han reunit per tal de preparar una conferència amb representants de les esquerres del sud d'Europa per abordar la necessitat de la reestructuració del Deute. L'eurodiputat ha explicat que comparteixen amb la resta de formacions d'esquerres del sud del continent "el repte i el deure de transformar Europa d'arrel" per combatre el "segrest democràtic" de les institucions europees que "s'ha posat al servei del capitalisme financer".

Ernest Urtasun: "Creiem que és una excel•lent oportunitat per visualitzar aquest nou pol que volem fer a escala europea que proposa una manera diferent de sortir de la crisi que la que han aplicat PP, PSOE i CiU"

Ja en campanya electoral, Urtasun es va sumar a la proposta de qui va ser el candidat de l'Esquerra Unitària a presidir la Comissió Europea i líder de Syriza, Alexis Tsipras, de dur a terme una conferència dels països del Sud d'Europa per abordar tan l'estudi de la part del deute que és il·legítim, la quitança d'aquesta part i la reestructuració del pagament pendent per donar sortida a unes "bosses de deute" provocades per una "mala governança" amb unes receptes que són "insuficients i ineficaces" per poder-lo retornar. Per això, Urtasun segueix treballant per tal de poder reunir a finals d'any els referents europeus d'ICV i EUiA, els Verds i l'Esquerra Unitària, per començar a treballar conjuntament una proposta de programa europeu de reestructuració del Deute.
"La lògica segons la qual la càrrega del deute ha de caure sobre els països deutors és un error;" ha dit l'eurodiputat d'ICV per la qual cosa creu que s'ha de fer una proposta a nivell europeu que passi necessàriament per fer una "auditoria del deute" per saber quina part és il·legítima i quina no ja que s'ha donat una "situació perversa" provocada perquè el Banc Central Europeu deixa diners a les entitats financeres a l'1% d'interès mentre les entitats el deixen al 4 o al 5% a les administracions generant un "sobre cost il·legítim".
Els programes de rescat han estat totalment erronis", ha lamentat Urtasun que ha recordat que a l'Estat Espanyol el preu del rescat s'ha pagat amb les pensions, amb drets laborals i amb retallades en sanitat i educació pública. "Tal com s'ha fet no es pot reduir el deute", ha denunciat Urtasun per la qual cosa ha apostat per fer aquesta conferència a Barcelona que abordi la qüestió del deute i que a més serveixi per reforçar "un nou espai d'esquerres" a escala europea pivotat pels Verds i l'Esquerra Unitària.
"Creiem que és una excel·lent oportunitat per visualitzar aquest nou pol que volem fer a escala europea que proposa una manera diferent de sortir de la crisi que la que han aplicat PP, PSOE i CiU", de la mà de la Troika, ha conclòs Urtasun que també ha aprofitat la roda de premsa a l'ACN per mostrar la seva satisfacció per la victòria de Syriza en la primera volta a les eleccions municipals a Grècia .


Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon NotaLegal