Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

EU presenta mocions per a que es retiren les instal•lacions de fibrociment dels centres escolars


En Camp de Túria, un Col·legi d'Olocau i un IES de Llíria tenen encara fibrociment, sense que Consellería haja actuat.

Es tracta d'una iniciativa més que la formació d'esquerres posa en marxa en la seua lluita contra aquestes infraestructures realitzades per un material perillós per a la salut. El grup parlamentari d'Esquerra Unida va fer públic fa unes setmanes un llistat de 154 centres escolars amb instal·lacions de fibrociment que la Consellera d'Educació, Mª José Català, s'havia vist obligada a facilitar després d'una sentència del Tribunal Superior de Justícia. Les mocions municipals d'Esquerra Unida se sumaran també a la campanya "Fibrociment? No, gràcies", encetada per la formació d'esquerres a través d'un blog elaborat conjuntament amb FAPA-València i la Federació d'Ensenyament de CCOO-PV.   

La proposta municipal d'EUPV se centrarà en cadascun dels centres afectats per aquest material inclosos al llistat, recalcant-se la potencial perillositat per a la salut quan aquest es deteriora i que està prohibit des de fa anys en Espanya. "És un risc que no poden córrer ni els alumnes ni els treballadors i treballadores dels centres educatius valencians", assenyala la síndica i coordinadora d'EUPV, Marga Sanz, qui subratlla que la conselleria d'Educació "té l'obligació de substituir aquest material ja que quan més temps passe i més es deteriore, més perjudicial serà per a la salut de tots i de totes". 

Les mocions traslladen al Consell per part dels ajuntaments l'exigència de retirar i substituir el fibrociment per un altre material que no supose cap perill per a la salut i el medi ambient, i que s'emeta un informe dels efectes i de la perillositat d'aquest material. Per la seua banda, el blog http://fibrocimentnogracies.blogspot.com.es/ posa a l'abast de la comunitat educativa informació relativa als perills que suposa el fibrociment, la uralita i més àmpliament l'amiant per a la salut de les persones que conviuen amb eixos materials en edificis públics. Facilita, a més, una fitxa amb la qual es pot fer un primer diagnòstic dels centres i es pot valorar l'oportunitat de fer alguna intervenció per aconseguir la retirada d'aquestos materials. Aquesta pàgina web permet igualment que els centres educatius traslladen la seua denúncia, acció o petició d'actuació, dóna informació de les diverses actuacions relatives a aquest tema que es vagen produint, i impulsa la iniciativa d'aconseguir que l'Administració elabore un catàleg de centres educatius públics amb fibrociment i amiant a les seues instal·lacions, un diagnòstic de la urgència de cada intervenció, un calendari d'intervencions i el pressupost associat necessari per a procedir a la retirada esglaonada i total de l'amiant dels centre educatius del País Valencia.

Mapa dels Centres amb fibrociment (punxant al mapa  l'obtindràs complet).

Mapa de Fibrociment al PV
 


Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon NotaLegal