Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Les emissions globals de CO2 assoliran un nou rècord de 40.000 milions de tones el 2014

Les emissions globals de diòxid de carboni, el principal contribuent al calfament global, aconseguiran enguany un màxim històric de 40.000 milions de tones. Es tracta d'un increment del 2,5 per cent per la crema de combustibles fòssils, segons el 'Global Carbon Project', conduït per investigadors del Centre Tyndall per a la Investigació del Canvi Climàtic en la Universitat de East Anglia (UEA) i la Facultat de Ingenería, Matemàtiques i Ciències Físiques de la Universitat de Exeter, al Regne Unit.

Aquesta última actualització del 'Pressupost Global de Carboni' es fa pública poc abans de la Cimera del Clima, que se celebrarà a partir de la setmana vinent a Nova York, els Estats Units. L'equip internacional de científics del clima involucrats en aquest treball aposta per deixar sense explotar més de la meitat de totes les reserves de combustibles fòssils per a mitigar els efectes d'aquest augment.

"La influència humana en el canvi climàtic és clara. Necessitem reduccions substancials i sostingudes en les emissions de CO2 procedents de la crema de combustibles fòssils si volem limitar el canvi climàtic global. No estem res prop dels compromisos necessaris per a mantindre per davall de 2 °C el canvi climàtic, un nivell que serà ja difícil d'aconseguir per a la majoria de països de tot el món, fins i tot per a les nacions riques", afirma la professora Corinne Le Quéré, directora del Centre Tyndall en la UEA.

"Els polítics reunits a Nova York han de pensar molt acuradament sobre les seues decreixents opcions detectades per la ciència del clima", afig. Aquest pressupost anual de carboni global inclou una projecció per a 2014, així com les xifres de 2013 per país i per habitant i s'acompanya d'una sèrie d'articles en 'Nature Climate Change', 'Nature Geoscience' i 'Earth System Sciences Data Discussion'.

L'autor principal de l'article de 'Nature Geoscience', el professor Pierre Friedlingstein, de la Universitat de Exeter, assenyala: "El temps per a una evolució tranquil·la en les nostres actituds cap al canvi climàtic s'ha acabat. Retardar l'acció no és una opció, hem d'actuar junts i fer-ho amb rapidesa, si volem tindre una oportunitat per a evitar que el canvi climàtic es alarge molt temps en el futur".

"Ja hem utilitzat dos terços de la quantitat total de carboni que podem cremar per a mantindre el calfament per davall del nivell clau de 2 °C. Si seguim al ritme actual, arribarem al nostre límit en tan sols 30 anys i això sense un creixement continu en els nivells d'emissió", afig.

Es preveu que les emissions de CO2 procedents de la crema de combustibles fòssils pujaran un 2,5 per cent en 2014, un 65 per cent per damunt dels nivells de 1990, l'any de referència del Protocol de Kyoto. la Xina, els Estats Units, la Unió Europea i l'Índia són els majors emissors, representant en conjunt el 58 per cent de les emissions.

Les emissions de CO₂ de la Xina van créixer un 4,2 per cent en 2013; les dels Estats Units, un 2,9 per cent, i les de l'Índia, un 5,1 per cent, mentre que la UE ha reduït les seues emissions en un 1,8 per cent, encara que continua exportant un terç de les seues emissions a la Xina i altres productors a través dels béns i serveis importats.

Les emissions de CO₂ de la Xina per persona van superar les de la UE per primera vegada en 2013, de manera que les emissions de la Xina són ara superiors a les dels Estats Units i la Unió Europea juntes. El 16 per cent de les emissions de la Xina són els béns i serveis que s'exporten a una altra part.

Les emissions de CO2 són causades principalment per la crema de combustibles fòssils, així com per la producció de ciment i la desforestació. En concret, la desforestació representa el 8 per cent de les emissions de CO₂.

Les emissions mundials han de reduir-se en més d'un 5 per cent cada any durant diverses dècades per a mantindre el canvi climàtic per davall de 2 °C. Aquesta quota d'emissions implica que més de la meitat de les reserves fòssils hauria de mantindre's sense utilitzar en el sòl, llevat que es desenvolupen noves tecnologies per a emmagatzemar carboni en el sòl.


 

 

Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon NotaLegal