Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Es convoca per al 23 de setembre una trobada unitària buscant una alternativa des de baix per al 2015

La convocatòria, per a la ciutat de València primer però no sols, es tracta de facilitar, a l'estil d'un 'Guanyem València', la confluència entre moviments socials i donar pas a que persones que estan organitzades en grups polítics i molt implicades també se sumeixen i debaten sobre aquesta alternativa, que creuen possible i necessària.

A la Societat Coral El Micalet a les 19 hores

Una de les moltes manifesacións fetes a Valéncia - plaza ajuntament
Un govern creat per la confluència de moviments socials des de baix, que ha sigut recolzada també, encara que a títol individual, per persones organitzades en partits polítics. Plantegen confluir i debatre la forma de donar solució als 25 anys de govern de la dreta en la capital del País Valencià, al que qualifiquen 'd'un govern que ha situat la corrupció i a les empreses que estan darrere d'elles, en una situació molt còmoda per als seus negocis, però girant l'esquena als ciutadans/es de València, que suporten dia darrere dia, la pèrdua de serveis, la seua deterioració i la pèrdua de drets socials, des del municipi i la política que en ell es realitza'.

El moviment vol iniciar així un debat que puga aconseguir una alternativa possible 'des de baix' a la situació actual. El debat comença ja, encara que el 23 de setembre és el moment assenyalat per a confluir en la primera cita conjunta.

En una roda de premsa que ahir van realitzar representants del Front Cívic a València i en la qual estava Hector Illueca va deixar també clarament el seu suport a aquest projecte, van indicar que amb aquest debat creuen que es pot aconseguir un projecte i alternativa real als anys de corrupció de la dreta i en donà suport a la confluència política i social davant les pròximes eleccions autonòmiques i municipals de 2015.

Serà una trobada amb ciutadans i moviments socials el 23 de setembre per a discutir aquestes qüestions, en el qual asseguren que València està "implicada al 100 per 100, si bé van incidir que el Front Civic no mes farà de suport, però no es presentarà als comicis.
Els moviments socials molt actius a València


El Manifest de la trobada.
La crisi és una realitat de sofriment diari i de manca de futur per a moltíssimes persones, que provoca fartera social per tant d’engany i abús, la proliferació de mobilitzacions i de plataformes reivindicatives, i l’exigència majoritària de més democràcia, transparència i participació fins fer tremolar l’edifici de poder i pactes, d’amiguisme i corrupció del regim.  Però els qui estan guanyant amb aquesta estafa, i l’aprofiten per acabar en els nostres drets, no estan disposats a escoltar les demandes del carrer, més be han decidit enrocar-se i emmordassar i reprimir les llibertats, per tal de seguir amb la seua festa i garantir-se que tot continue igual. 

Així les coses totes i tots sabem que cal enfortir els moviments ciutadans i les protestes, però també és evident que no serà possible revertir aquest estat de coses sense anar-hi més lluny de les protestes, i sense la confluència i la participació activa de tothom.

Avui és imprescindible la unitat de tots el moviments i tota la ciutadania al carrer i a les lluites, però és palès alhora que cal anar més lluny i estendre l’autoorganització i la confluència social, de forma que també pugam recuperar per la ciutadania i el poble unes institucions segrestades per la corrupció, i avui al servei dels interessos particulars i de les grans empreses.

A la Ciutat de València gairebé 25 anys d’un Ajuntament en mans de la dreta han fet de la ciutat un bon negoci per algunes empreses i una acollidora ciutat per la corrupció, però d’esquenes als barris i als veïns, com algú ha dit “una ciutat poc amiga de les persones que la habitem”. S’ha consolidat en eixe temps un projecte neoliberal i post franquista de gestió urbana amb enormes costos socials, en el que han coincidit en més d’una ocasió els grups municipals de populars i socialistes.
Les retallades a les partides socials -molt abans de que la crisi arribés- i el malbaratament de recursos fins convertir-se en malversació publica i corrupció, han privat d’allò que necessitava la ciutat i les seves gents. Al temps i sistemàticament s’ha negat qualsevol participació ciutadana, ofegant-se conscientment les iniciatives i el associacionisme municipal; l’alcaldia de València s’ha convertit en la principal enemiga de la democràcia al municipi.
Vivim temps de canvi i d’emergència social que fan pensar que el futur no està decidit, i que encara tot és possible. Nosaltres creguem que ara és el moment de passar a l’ofensiva pels nostres drets, que ara i ací és possible acabar amb la dictadura municipal que governa laciutat. I creguem també que guanyar València és un bon objectiu i que seria un pas clau per la ciutadania i els moviments socials del País Valencià.
No volem renunciar a res, la ciutat és cosa nostra i la volem habitable i pensada pels veïns, la València oberta i solidaria somniada per tants valencians i valencianes; no renunciem a una ciutat pacífica i que arracone la violència contra les dones i les famílies, els desnonaments i les tallades de subministraments bàsics; volem recuperar la ciutat per a que es puga viure i treballar dignament, volem construir democràticament una ciutat sostenible i verda amb una democràcia municipal participativa, la València creativa que parla valencià i promou la culturai les arts... Volem això i tantes més coses. Volem, podem, i deguem.

No es tracta a soles una temptativa per recuperar la ciutat, en el fons és molt més, és encetar un camí i posar en pràctica altres formes de participació i de autoorganització, segurs de que ajudarà a d’altres canvis.

Per això fem una crida a la ciutadania de València, i molt especialment als moviments socials ipolitics disposats a la ruptura democràtica, per estar a l’alçada del moment i ser conscients deles oportunitats i dels reptes que hi ha a la ciutat de València. Perquè no és el moment deplantejaments tancats o debats interns, per damunt de tot cal reflexionar pública iobertament -com s’està fent a d’altres ciutats- sobre la situació actual i les possibilitats, és elmoment de elaborar col·∙lectivament un programa que atenga les necessitats peremptòries, democràtiques i populars per superar la greu situació que travessem de la forma més ràpida possible, i que incloga un compromís de permanent participació de la ciutadania, també al seu control i aplicació, i trenque amb el clixé de votar cada quatre anys i delegar en els electes, esl’hora de la formació democràtica i participativa d’una candidatura unitària veïnal i social perposar l’Ajuntament al servei de la ciutadania i dels barris. Som moltes les persones que pensem que eixe hauria de ser el camí.


Per això creguem oportú convocar una primera reunió assembleària, on ens pugam trobar totes les persones interessades en parlar tranquil·∙la i democràticament, per tractar d’avançar sense prejudicis ni condicions prèvies cap eixa possible i desitjable nova unitat popular.
La reunió es farà el dimarts 23 de setembre a les 19h a (serà a la ciutat de Valencia i a la Sctat Coral El Micalet i totes i tots estem convidats.

Ens vegem!!



El Manifiesto en Castellano


'La crisis es una realidad diaria de sufrimiento y de falta de futuro para muchísimaspersonas, que provoca hartazgo social por tanto engaño y abuso, y la proliferación demovilizaciones y de plataformas reivindicativas, con la exigencia mayoritaria de másdemocracia, transparencia y participación hasta hacer temblar el edificio de poder ypactos, de amiguismo y corrupción del régimen. Pero los que están ganando con estaestafa, y la aprovechan para acabar en nuestros derechos, no están dispuestos aescuchar las demandas de la calle, más bien han decidido enrocarse y amordazar yreprimir las libertades, para seguir con la su fiesta y garantizarse que todo siga igual.
Así las cosas todas y todos sabemos que hay que fortalecer los movimientosciudadanos y las protestas, pero también es evidente y sabemos que no será posiblerevertir este estado de cosas sin ir más lejos de las protestas, y sin la confluencia y laparticipación activa de todos .
Hoy es imprescindible la unidad de todos los movimientos y toda la ciudadanía en lacalle y en las luchas, pero es evidente que hay que ir más lejos y extender laautoorganización y la confluencia social, de forma que también podamos recuperarpara la ciudadanía y el pueblo unas instituciones secuestradas por la corrupción, y hoyal servicio de los intereses particulares y de las grandes empresas.
En la Ciudad de Valencia casi 25 años de un Ayuntamiento en manos de la derecha hanhecho de la ciudad un buen negocio para algunas empresas y una acogedora ciudadpara la corrupción, pero de espaldas a los barrios y los vecinos, como alguien ha dicho"una ciudad poco amiga de las personas que la habitamos". Se ha consolidado en esetiempo un proyecto neoliberal y post franquista de gestión urbana con enormes costessociales, en el que han coincidido en más de una ocasión los grupos municipales depopulares y socialistas.
Los recortes en las partidas sociales -mucho antes de que la crisis llegara- y el derrochede recursos hasta convertirse en malversación publica y corrupción, han privado de loque necesitaba a la ciudad y a sus gentes. Al tiempo y sistemáticamente se ha negadocualquier participación ciudadana, ahogando conscientemente las iniciativas y elasociacionismo municipal; la alcaldía de Valencia se ha convertido en la principalenemiga de la democracia en el municipio.
Pero vivimos tiempos de cambio y de emergencia social que hacen pensar que elfuturo no está decidido, y que todavía todo es posible. Nosotros creemos que ahora esel momento de pasar a la ofensiva por nuestros derechos, que ahora y aquí es posibleacabar con la dictadura municipal que gobierna la ciudad. Y creamos también queganar Valencia es un buen objetivo, y que sería un paso clave para la ciudadanía y losmovimientos sociales del País Valenciano.
No queremos renunciar a nada, la ciudad es cosa nuestra y la queremos habitable ypensada por los vecinos, la Valencia abierta y solidaria soñada por tantos valencianos;no renunciamos a una ciudad pacífica y que arrincone la violencia contra las mujeres ycontra las familias, los desahucios y los cortes en los suministros básicos; queremosrecuperar la ciudad para que se pueda vivir y trabajar dignamente, queremos construirdemocráticamente una ciudad sostenible y verde con una democracia municipal

participativa, la Valencia creativa que habla valenciano y promueve la cultura y lasartes ... Queremos esto y tantas más cosas . Queremos, podemos, y debemos.
No se trata tan sólo una tentativa para recuperar la ciudad, en el fondo es mucho más,es iniciar un camino y poner en práctica otras formas de participación y deautoorganización, seguros de que la experiencia ayudará a otros cambios.
Por eso hacemos un llamamiento a la ciudadanía de Valencia, y muy especialmente alos movimientos sociales y políticos dispuestos a la ruptura democrática, para estar ala altura del momento y ser conscientes de las oportunidades y los retos que hay en laciudad de Valencia . Porque no es el momento de planteamientos cerrados o debatesinternos, por encima de todo hay que reflexionar pública y abiertamente -como se estáhaciendo en otras ciudades- sobre la situación actual y las posibilidades, es elmomento de elaborar colectivamente un programa que atienda las necesidadesperentorias, democráticas y populares para superar la grave situación queatravesamos de la forma más rápida posible, y que incluya un compromiso depermanente participación de la ciudadanía, también su control y aplicación, y rompacon el cliché de votar cada cuatro años y delegar en los electos, y es la hora también dela formación democrática y participativa de una candidatura unitaria vecinal y socialpara poner el Ayuntamiento al servicio de la ciudadanía y de los barrios. Somosmuchas las personas que pensamos que ese debería ser el camino.

Por eso creamos oportuno convocar una primera reunión asamblearia, donde nospodamos encontrar todas las personas interesadas en hablar tranquila ydemocráticamente, para tratar de avanzar sin prejuicios ni condiciones previas haciaesa posible y deseable nueva unidad popular.
La reunión se hará el martes 23 de septiembre a las 19h en (será en la ciudad deValencia y será en la Societat Coral El Micalet) y todas y todos estamos invitados.
Nos vemos!





Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon NotaLegal