Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Els Verds han participat en una acció en el port de Vinaròs contrària a les prospeccions petrolíferes

“El PP hauria de recordar quan autoritza les prospeccions petrolíferes en els fons marins, que danyar el medi ambient és pecat mortal per a l'Església Catòlica”.


El portaveu d'Els Verds del País Valencià, Joan Francesc Peris, ha participat , tant en el litoral mediterrani valencià, com a les Illes Canàries, que forma part d'una campanya que va recorrent els ports i platges que es veuran afectades per aquestes prospeccions que està realitzant aquest estiu el partit dels verds valencians.

Els Verds, que han presentat al·legacions a l'Estudi d'Impacte Ambiental del projecte de prospeccions petrolíferes en la costa valenciana, consideren molt greus els impactes que tindran aquestes prospeccions per a la fauna marina, per a la pesca artesanal dels ports valencians i per a l'economia turística. Para Peris “Els Verds en temem que si el ministre Soria s'ha atrevit a considerar positives les prospeccions petrolíferes en el litoral de les Illes Canàries on l'oposició de la ciutadania és unànime i està encapçalada pel propi govern canari, més prompte que tard, autoritzarà les prospeccions en el Golf de València on ha desaparegut l'oposició del PP de Fabra i González Pons des de què Rajoy va guanyar les eleccions”.

El portaveu d'Els Verds ha insistit en les greus conseqüències per a l'economia valenciana que tindria la recerca i extracció de petroli prop del litoral i ha destacat les greus deficiències que tenen els estudis d'impacte ambiental que presenten les empreses energètiques -justament, a Vinaròs, on el projecte Castor les ha mostrat clarament amb els sismes que ha provocat la injecció de gas en el fons marí. Peris ha mostrat l'oposició d'Els Verds a que siga l'Estat qui indemnitze a l'empresa responsable de Castor. “No volem que siga amb diners públics en aquests temps d'austeritat i empobriment del conjunt de la ciutadania per la política del PP i de la UE que es pague una indemnització de 1.400 milions d'euros a un projecte mal dissenyat i poc estudiat per molt estratègic que estiga declarat” -ha dit el portaveu d'Els Verds.

A més, Els Verds recorden que la realitat incontestable del canvi climàtic provocat per la contaminació atmosfèrica de la que tenen una gran part de culpa la combustió dels derivats de petroli hauria de ser suficient raó per a desestimar la recerca de més petroli, tant en els fons marins, com en terra ferma amb el fracking. Peris ha volgut acabar les seues declaracions a Vinaròs amb una raó moral de l'Església Catòlica, de la que diuen ser tan seguidors els dirigents del PP per a altres assumptes com l'avortament: “El PP hauria de recordar, quan autoritza les prospeccions petrolíferes en els fons marins, que danyar el medi ambient és pecat mortal per a l'Església Catòlica”.


Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon NotaLegal