Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Llíria. Vilamarxant....

Opinió
Opinió
Opinió
Opinió
Opinió
Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Riba-roja: EU demana mesures contra els incendis en el Parc Natural i un Pla d'Emergència i d'evacuació municipal

La formació d'esquerres que conformen els edils Carmen Folgado i Rafael Gómez han presentat una proposta per a debatre en el pròxim Ple Municipal, a fi de que s'estudie  la situació que estan causant els incendis en el Parc Natural del Túria.  L'últim incendi - el passat 13 de juny, va arrasar més de 30 hectàrees i va forçar l'evacuació preventiva de part de la urbanització València la Vella.

Les retallades y la sequera  són unes de les raons dels incendis

La sequera ha vingut a sumar-se a les retallades de la Generalitat i a la falta de prevenció. Esquerra Unida de Riba-roja entén que és necessari actuar seriosament i més activament perquè han sigut varis ja els 'esglais' enguany. Segons el parer de l'organització d'esquerres, a més de la sequera poden tenir molt a veure les retallades que la Generalitat està realitzant en l'àrea de prevenció d'incendis i, per descomptat, el desenvolupament urbanístic descontrolat i sense planificació dels últims anys. 

Mesures preventives i coordinació amb altres municipis

'El Parc Natural de Túria, conforma un dels patrimonis naturals més importants de l’àrea metropolitana de València, i per tant, la seua protecció ha de ser prioritària per a les Administracions afectades.    
La dispersió urbanística i la manca d’ordenació i urbanització adequades, augmenten les probabilitats de risc i dificulten les possibilitats d’accés i evacuació   en situacions d’emergència. Els últims incendis ocorreguts al terme son un clar  eixample de la necessitat d’actuació coordinada i urgent.    
La major part dels incendis que s’han produït al nostre terme, comencen en les zones boscoses del Parc i per tant es fonamental la coordinació entre tots els municipis que conformen el Parc Natural de Túria.    
Les retallades produïdes en els efectius i mitjans d’extinció d’incendis per part de la Generalitat i en la prevenció i neteja de boscos, camins i barrancs, preocupen  especialment en anys que com aquest la sequera convertís en polvorí tota la  vegetació'

El que proposen és:

1. L’Ajuntament de Riba-roja de Túria, elaborarà, desenvoluparà e implantarà un Pla d’emergència i evacuació municipal, front a incendis, contant amb  els exercicis periòdics i pertinents de simulacres d’emergència i d’evacuació, de tots els nuclis urbans al terme, publicant a la web municipal els Plans i els informes.
   
2. Instar a la Conselleria d’infraestructures territori i medi ambient a restablir la dotació tècnica i humana necessària per garantir un adequat servici d’extinció d’incendis, així com a la contractació de unitats de manteniment i neteja del Parc i de la Unitat de Vigilància Forestal tot l’any.

3. Desenvolupar un programa de voluntariat municipal degudament format, junt a una campanya de sensibilització, formació i senyalització front als  incendis     

4. Prohibició absoluta de cremar rastrolls, fumar i encendre qualsevol foc, fora de les vivendes des de el 15 d’abril al 15 d’octubre.

5. L’Ajuntament de Riba-roja de Túria, insta a la Generalitat a crear una Comissió Independent i urgent de experts en prevenció, seguiment i control dels incendis al Parc Natural de Túria, amb la participació voluntària com a vocals sense vot, de grups i associacions polítiques, ecologistes, socials i  econòmiques de tots el municipis del Parc.


6. L’Ajuntament de Riba-roja de Túria, insta a la Confederació Hidrogràfica del Xúquer, a desenvolupar una Ordenança comú al Parc Natural de Túria, en  relació a la protecció de l’entorn rural i natural de tot el territori, amb la     col·laboració dels Ajuntaments que formen part del Parc.

Foto de l'íncendi

Publicat per Àgora CT. Associació Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. No es publicaran els comentaris que porten incrustats enllaços, encara que no estiguen complets. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon