Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Riba-roja: EU demana mesures contra els incendis en el Parc Natural i un Pla d'Emergència i d'evacuació municipal

La formació d'esquerres que conformen els edils Carmen Folgado i Rafael Gómez han presentat una proposta per a debatre en el pròxim Ple Municipal, a fi de que s'estudie  la situació que estan causant els incendis en el Parc Natural del Túria.  L'últim incendi - el passat 13 de juny, va arrasar més de 30 hectàrees i va forçar l'evacuació preventiva de part de la urbanització València la Vella.

Les retallades y la sequera  són unes de les raons dels incendis

La sequera ha vingut a sumar-se a les retallades de la Generalitat i a la falta de prevenció. Esquerra Unida de Riba-roja entén que és necessari actuar seriosament i més activament perquè han sigut varis ja els 'esglais' enguany. Segons el parer de l'organització d'esquerres, a més de la sequera poden tenir molt a veure les retallades que la Generalitat està realitzant en l'àrea de prevenció d'incendis i, per descomptat, el desenvolupament urbanístic descontrolat i sense planificació dels últims anys. 

Mesures preventives i coordinació amb altres municipis

'El Parc Natural de Túria, conforma un dels patrimonis naturals més importants de l’àrea metropolitana de València, i per tant, la seua protecció ha de ser prioritària per a les Administracions afectades.    
La dispersió urbanística i la manca d’ordenació i urbanització adequades, augmenten les probabilitats de risc i dificulten les possibilitats d’accés i evacuació   en situacions d’emergència. Els últims incendis ocorreguts al terme son un clar  eixample de la necessitat d’actuació coordinada i urgent.    
La major part dels incendis que s’han produït al nostre terme, comencen en les zones boscoses del Parc i per tant es fonamental la coordinació entre tots els municipis que conformen el Parc Natural de Túria.    
Les retallades produïdes en els efectius i mitjans d’extinció d’incendis per part de la Generalitat i en la prevenció i neteja de boscos, camins i barrancs, preocupen  especialment en anys que com aquest la sequera convertís en polvorí tota la  vegetació'

El que proposen és:

1. L’Ajuntament de Riba-roja de Túria, elaborarà, desenvoluparà e implantarà un Pla d’emergència i evacuació municipal, front a incendis, contant amb  els exercicis periòdics i pertinents de simulacres d’emergència i d’evacuació, de tots els nuclis urbans al terme, publicant a la web municipal els Plans i els informes.
   
2. Instar a la Conselleria d’infraestructures territori i medi ambient a restablir la dotació tècnica i humana necessària per garantir un adequat servici d’extinció d’incendis, així com a la contractació de unitats de manteniment i neteja del Parc i de la Unitat de Vigilància Forestal tot l’any.

3. Desenvolupar un programa de voluntariat municipal degudament format, junt a una campanya de sensibilització, formació i senyalització front als  incendis     

4. Prohibició absoluta de cremar rastrolls, fumar i encendre qualsevol foc, fora de les vivendes des de el 15 d’abril al 15 d’octubre.

5. L’Ajuntament de Riba-roja de Túria, insta a la Generalitat a crear una Comissió Independent i urgent de experts en prevenció, seguiment i control dels incendis al Parc Natural de Túria, amb la participació voluntària com a vocals sense vot, de grups i associacions polítiques, ecologistes, socials i  econòmiques de tots el municipis del Parc.


6. L’Ajuntament de Riba-roja de Túria, insta a la Confederació Hidrogràfica del Xúquer, a desenvolupar una Ordenança comú al Parc Natural de Túria, en  relació a la protecció de l’entorn rural i natural de tot el territori, amb la     col·laboració dels Ajuntaments que formen part del Parc.

Foto de l'íncendi

Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon