La Pobla de Vallbona promociona l'ús correcte del valencià La Pobla de Vallbona promociona l'ús correcte del valencià
Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

La Pobla de Vallbona promociona l'ús correcte del valencià

Diversos són els Ajuntaments de Camp de Túria que de tant en tant engeguen campanyes per a promocionar la llengua i la cultura del País valencià. Amb eixa línia, l'Ajuntament de la Pobla de Vallbona ha estat el darrer a impulsar una campanya que a través de l'Agència de Promoció del Valencià (AVIVA) donarà a conèixer l'ús correcte de la nostra llengua en el dia a dia. La iniciativa amb l'objecte de donar consells per  millorar el coneixement i l'ús del valencià, penjarà una sèrie de
cartells digitals a les xarxes socials i a la web de l'Ajuntament.

Aquests cartells que van a ser penjats setmanalment, porten com a lema "Cal dir" i el primer d'ells ens aclareix que no hem de dir "Buenas" sinó que cal dir Bon dia, Bona vesprada, Bona nit, sempre fent referencia a les diferents expressions que quotidianament fem servir i que molt sovint s'obliden en favor d'altres d'origen castellà.

A més, l'Agència AVIVA també ha anunciat que pròximament engegarà la campanya anomenada "moltes felicitats" mitjançant la qual els veïns poden sol·licitar en la Biblioteca Municipal, o en la mateixa agència de promoció del valencià targetes d'invitació als aniversaris de naixement i la partitura de la tradicional cançó de felicitació, tot això en valencià.

No és la primera vegada que aquest Ajuntament ha tingut iniciatives semblants per a potenciar la llengua majoritària que es parla a la Comarca, un bon exemple és la que actualment s'està fent pels forns del poble, en la qual es reparteixen bosses de pa d'amb els lemes ‘En valencià està més bo’ i ‘El teu pa, al teu forn’, a més de tríptics i cartelleria amb vocabulari dels diferents tipus de pa i de dolços i salats típics de la fleca en les tres llengües: valencià, castellà i anglés.

Si importants són aquestes campanyes, no ho és menys la distribució de díptics i cartelleria que fent referencia als instruments musicals i festes populars, difonen la terminologia d'aquestes i els noms de les formacions de música popular valenciana pels centres educatius.

Tot açò que deu ser normal a qualsevol societat amb llengua pròpia, cal considerar-ho com extraordinari a la societat valenciana a causa de la persecució manipuladora que està patint la llengua del País Valencià per l'actual Govern Autonòmic. Qüestió a part és si parlem de Sant Antoni de Benaixeve on la llengua no és cap problema, ja que no existeix altra llengua per al Govern del Sr. Cañizares, que la que parla el seu alcalde. Sant Antoni: una illa lingüística a Camp de Túria, la isla.





Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

BlueSky Mastodon NotaLegal