totes les ‘marxes de la dignitat’ caminen ja cap a Madrid totes les ‘marxes de la dignitat’ caminen ja cap a Madrid
Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

totes les ‘marxes de la dignitat’ caminen ja cap a Madrid

De les 23 marxes ciutadanes previstes, 15 han partit ja en direcció a Madrid. Des de diferents punts del país, caminen amb la intenció de confluir el 22 de març a la capital per protestar allí, juntes, contra les retallades, el pagament d'un deute que consideren “il·legítima”, l'atur i la falta de drets socials.

Un cap de setmana de debat
El 22 de març tindrà lloc una “gran mobilització” amb totes les columnes ja juntes i s'obrirà un cap de setmana de debat, assemblees i propostes. Malgrat que aquesta iniciativa es porta forjant mesos, encara no s'ha concretat molt més. “Les marxes vénen per quedar-se, però seguim treballant a definir encara moltes d'aquestes coses”, afegeix la jove.
A més, en alguns països europeus la comunitat espanyola també es manifestarà. A Brussel·les, per exemple, s'ha convocat una manifestació en suport a les marxes que partirà de la plaça d'Espanya. En un comunicat, els indignats espanyols a la capital belga han denunciat que el seu nombre “creix exponencialment” a causa de les mesures del Govern i que sofreixen “l'enduriment” de les lleis europees d'estrangeria, “que obren les fronteres a empreses i capitals però les tanquen a les persones”.
Pel camí, algunes d'aquestes Marxes de la Dignitat han anat confluint, com les de Castelló i València, que se sumaran a les de Múrcia i Alacant el proper dia 19 en Tarancón per formar la columna sud-est. En total, vuit columnes arribaran a Madrid. “L'objectiu era formar una marea que fos creixent i a la qual pel camí s'anés sumant gent”, explica Mireia Biosca, una jove que participa en la marxa valenciana.
De moment, consideren que estan complint els objectius i se senten amb forces, sobretot quan reben el suport dels habitants dels pobles pels quals passen. “Molts surten a donar-nos la benvinguda. Els aplaudiments i els *vítores et donen molta energia. Encara que et dolguin els peus o encara que plogui, com ens ha passat avui, la solidaritat alimenta les teves ganes de continuar”, assegura. “És la lluita de tot un poble”, agrega.
Cada marxa ha organitzat la seva pròpia “comissió de logística” i pel camí els manifestants es van allotjant en poliesportius o en centres socials. A més, diferents col·lectius, partits, sindicats, centres socials i assemblees del 15-M s'estan encarregant de rebre a aquests grups als diferents pobles pels quals passen, on els proporcionen menjar i llocs de descans.
Butllofes de dignitat
Caminar centenars de quilòmetres està, no obstant això, a l'abast només d'alguns, tant per la capacitat física necessària com per la dificultat de compaginar una protesta al llarg de tants dies amb les obligacions quotidianes. “A Mèrida sortim una mica més de 30 persones i alguns s'han anat per molèsties en els peus”, explica Manuel Rodríguez, de la columna d'Extremadura. “Hi ha gent que se'ns uneix als pobles, fa mitja etapa i es torna. Normalment caminem unes 70 persones”, afegeix.
Les molèsties físiques comencen a fer mossa. “A alguns ens estan sortint butllofes però bromegem. Ens podran llevar tot, però mai la dignitat… ni les butllofes”, assegura Rodríguez amb ironia. A més, les marxes es manen ànims uneixis a unes altres. “Estem totes en contacte, ens manem fotos i suport. Hi ha molt bon ambient”, afirma.
La coordinació a la capital
Mentre, a Madrid, s'ha creat una novena columna que s'està encarregant de coordinar els allotjaments i l'alimentació de totes les marxes per al cap de setmana en el qual confluiran a la capital. “Ens estem organitzant per municipis i barris per anar donant recer a totes les columnes, i ens encarregarem també de les rebudes públiques”, explica Irene Montero, de la columna de Madrid.
La tasca, com admeten els coordinadors, és “gegant”, però l'ajuda també és molt gran: col·lectius com la Xarxa de Solidaritat Popular s'estan encarregant d'emmagatzemar productes no peribles donats per voluntaris; partits com a Esquerra Unida estan prestant les seves seus a manera de menjadors; la federació d'ensenyament de CCOO Madrid ha sol·licitat l'habilitació de diversos col·legis públics a manera de dormitoris temporals; el Campament Amic també busca allotjaments.
A Madrid, com en les diferents marxes, l'ànim està alt. “La participació està sent molt bona i moltes de les marxes encara estan començant, per la qual cosa preveiem que aquesta segueixi augmentant”, explica Montero. A més, a la capital també s'està treballant a aconseguir un alt nivell de mobilització. “La moral és alta perquè els objectius ho exigeixen”, declara.

Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

BlueSky Mastodon NotaLegal