Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

El PP veta el debat de la ‘clàusula Camps’ en el Congrés

Fa set anys, el Partit Popular valencià, amb Francisco Camps al capdavant, va proposar una reforma estatutària que es basava en dos pilars: el govern valencià demanava el mateix autogovern que qualsevol altra comunitat autònoma i una reforma del sistema de finançament que condicionara les inversions de l'Estat al pes de la població.

 

Aquest últim punt és el que ha fet que, per tercera vegada, la reforma de l'estatut valencià s'haja quedat a les portes del Congrés dels Diputats. Malgrat que en les Corts s'havia aprovat el text per al debat i que aquest apareixia en l'ordre del dia, un escrit remès pel president del parlament valencià, Juan Cotino, en el qual demanava l'ajornament del debat per a incloure en ell la reducció del nombre de diputats en l'hemicicle, ha fet que no es debatera.

 

En el fons de la qüestió estava la posició dels diputats conservadors de les tres províncies del País Valencià que devien optar entre aprovar el text enviat pels seus companys del PPCV o rebutjar el sistema d'inversió proposat com pretenia la direcció nacional del partit.

 

En l'escola d'estiu del PP que es va celebrar el cap de setmana passat a Gandia (València), la direcció general del partit, representada per la seua secretària general, María Dolores de Cospedal, i els membres del govern, la vicepresidenta Soraya Sáez de Santamaría i el ministre d'Hisenda, Cristóbal Montoro, li van fer veure als dirigents del PP valencià la inconveniència de discutir en aquests moments l'anomenada ‘clàusula Camps’. Finalment el president Alberto Fabra, 'claudicó'.

 

La foto presa aquest cap de setmana a Gandia. prova de la subordinació del PP valencià a les instruccions del PP de Madrid, 'apartant' al Parlament Valencià i se mostra al PP incapaç de portar avant el que el parlament valencià aprova.

Encara que no va haver-hi debat, cada grup va tenir tres minuts per a defensar la seua postura sobre aquest tema. El portaveu dels conservadors, Alfonso Alonso, va justificar la decisió de traure el debat de l'ordre del dia apel·lant al fet que en ser una iniciativa dels Corts i demanar ella l'ajornament, “no es podia fer una altra cosa”.

Els grups de l'oposició en ple van criticar la “instrumentalització” que al seu judici, està fent el Partit Popular de les institucions i van criticar la decisió de la Junta de Portaveus que es va prendre amb els únics vots a favor del PP i que, al seu judici, ha “ subordinat” la decisió dels Corts a la del PP de Madrid.

 

Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon NotaLegal