Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

La plaça Tahrir valenciana ha triomfat per fi, la Fiscalia reobri al Juzgat l'accident del metre

La Fiscalia de València ha presentat avui en un jutjat de la ciutat un escrit sol·licitant que es reòbriga la recerca judicial de l'accident del metre de 2006, en entendre que existeixen "fets i dades noves que en el seu moment no es van valorar que van poder afectar a l'estat de la unitat sinistrada". La  plaça Tahir - Plaça de la Verge - ha trionfat.

 Segons informa la Fiscalia, els fets que es demana investigar de nou podrien ser constitutius de 43 delictes d'homicidi per imprudència professional i 47 delictes de lesions per imprudència professional, tants com a víctimes mortals i ferits va haver-hi aquell 3 de juliol, "que no estarien prescrits en atenció a les penes que porten aparellades".

La titular del Jutjat d'Instrucció número 21, al que va dirigit l'escrit de la Fiscalia, va arxivar la causa al febrer de 2008 en entendre que la responsabilitat penal havia quedat extingida amb la defunció del conductor del comboi accidentat, decisió que va ser ratificada dos mesos després per l'Audiència Provincial.

 L'escrit de la Fiscalia fet públic avui arxiva així mateix les diligències iniciades al maig per un possible delicte de fals testimoniatge davant la comissió de recerca celebrada en Els Corts a l'estiu de 2006, "en estar prescrits els fets i no existir indicis que s'haguera comès falsedat documental en els documents remesos" a la citada comissió parlamentària.

 Per a argumentar aquesta denúncia, els socialistes van lliurar al Tribunal Superior de Justícia valencià un enregistrament del programa televisiu "Salvados" de la Sisena sobre l'accident, i les actes de la comissió de recerca, que va començar el 17 juliol i va concloure el 4 d'agost de 2006.

 Així mateix va aportar una còpia de l'argumentari, amb les preguntes i les respostes, que va elaborar l'empresa de comunicació H&M Sanchis perquè ho utilitzaren els compareixents de Metrovalencia en la comissió parlamentària de recerca.

 També a la fi de maig, l'Associació de Víctimes del Metre 3 de Julio va demanar al Jutjat d'Instrucció número 21 de València que li remetera la documentació íntegra de la causa penal que es va obrir per aquest accident per a "preparar accions legals sobre la recerca".

 Segons l'associació, si el jutjat haguera conegut els diferents fets revelats des del tancament de la recerca fins ara, entre ells els desvetlats en el citat programa televisiu i per altres mitjans de comunicació, "el resultat de la causa hauria sigut un altre molt diferent a l'arxiu".

 La Generalitat ha transmès des de maig la seua predisposició a col·laborar amb la Justícia en tot el que aquesta li demane en relació amb una possible nova recerca d'aquell accident, el més greu dels ocorreguts en la història del metre espanyol.
.
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon