Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

l'OMQE aprovada pel govern es més reaccionaria de lo que s'esperava quan convocaren la vaga el 9M

Es convoquen noves concentracions per al proper dijous 23 de maig, per FAPA, Escola Valenciana i sindicats

 

Les grans manifestacions i la vaga de la comunitat educativa, encara que massives, sembla no han estat suficients, per al govern de Rajoy i el ministre wert que no s'atreviren en aquell moment, però el divendres passat el Consell de Ministres aprovava una de les lleis de l'ensenyament més reaccionaries de tota la democràcia

 

Alguns dels punts més significatius i regressius de la llei

 

1. la religió ix reforçada i s'elimina ciutadania

S'Inclou Religió com una matèria més que computarà per a la mitjana igual que ho farà la seua alternativa –que es dirà Valors Culturals i Socials en Primària i Valors Ètics en Secundària–. Aquesta és una de les sorpreses que reservava la polèmica 'llei Wert' i suposa l'acceptació d'una de les reivindicacions històriques de la Conferència Episcopal

 

2. S'avança l'elecció d'Itineraris

Ha sigut un dels aspectes més criticats per la seua concepció segregadora, planteja separar als alumnes als 15 anys en funció del que vulguen estudiar. En 4º d'ESO els alumnes hauran de triar entre una via acadèmica i una altra professional. És el que el Govern defineix com a "flexibilització de la trajectòries". Sindicats i organitzacions en defensa de l'educació pública consideren, no obstant açò, que aquesta mesura té com a objectiu "segregar als alumnes" i "no aspira a l'èxit de tot l'alumnat".

 

3. Proves externes o revalides

"proves d'avaluació a nivell nacional en punts crítics de cada etapa educativa". Si després de la tramitació parlamentària aquest aspecte no canvia els alumnes realitzaran la seua primera prova quan acaben sisè de Primària. Encara que aquesta no tindrà caràcter eliminatori sí constarà en l'expedient. La segona prova, que tindrà lloc en 4º d'ESO, sí té carácter excloent i explicarà un 30% enfront del 70% del total de la Secundària. Si l'alumne no aprova, no podrà obtenir el Graduat Escolar. S'eliminarà l'actual Selectivitat, el criteri d'accés a cada universitat serà definit per cada centre i per a obtenir el títol de Batxiller també serà necessària la superació d'una nova "revàlida".

 

4. Modificació en el Curriculum

El Govern fixarà el currículum bàsic del 55% de l'horari escolar en les comunitats amb llengua cooficial i un 65% en les quals no la tenen. "Els continguts de les matèries troncals estaran indicats i avaluats des de fora de les autonomies. El procés de recentralizació brutal"

 

5.-Autonomia dels centres

Dóna un poder "desmesurat" al director per a triar al professorat i "suprimeix" les competències del Consell Escolar en considerar-ho només un òrgan consultiu que perd tota la seua capacitat per a decidir sobre els projectes educatius, els pressupostos o els processos d'admissió d'alumnes.

 

6.- Blindatge per a la segregació per sexe

El Govern ha introduït en la llei una clàusula per la qual els centres educatius que segreguen per sexe que sol·liciten finançament públic, no més hauran de justificar que el seu model és tan acceptable com el mixt. El Consell d'Estat, en un informe no vinculant, havia reclamat que s'exigira "una justificació objectiva i raonable de l'excepció general de la coeducació", alhora que imposava als centres mesurades acadèmiques a favor de la igualtat.

Els docents i la Comunitat Educativa de tot el país, s'oposen a açò perquè consideren que "l'escolarització conjunta proporciona una socialització positiva i irrenunciable en una societat encara marcada per la desigualtat de gènere".

 

Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon NotaLegal