Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

L'Eliana ha mostrat aquest diumenge 5 de maig, els seus projectes socioambientals al carrer

Amb molta participació veïnal i sota el títol de 'El viatge de Ulissa', com ha volgut introduir d'argument l'Ajuntament, Ulissa imaginària, personatge col·lectiu, al mateix temps que adolescent aventurera que viu a L'Eliana 'simbolitza el trajecte que haurem de realitzar per a tornar a casa (oikos), per a recuperar l'equilibri amb l'entorn i el mediambient',


Amb la col·laboració de l'Agenda 21 local i com a final d'una setmana socioambiental que ha tingut diferents activitats, encara que algunes como la bici-pintada s'ha fet després que la pluja obligara a ajornar-la moltes vegades. l'Eliana ha tacant este diumenge unes jornades que porta fent durant tretze anys.



El passeig Secondo Baldín (Parc de la Pinada), ha estat tot el matí visitat pels veïns i veïnes de l'Eliana que aprofitat el dia solejat, passejaven i visitaven els diferents estands instal·lats. Grans i menuts han passat un bon matí i han gaudit del grup d'animació que recorria el passeig.

estand Agenda 21

Presents a les jornades han estat entre altres.

l'Agenda 21 local que amb la seua participació mostrava el seu caire de coorganitzador de l'esdeveniment i al seu estand es podia trobar documentació de totes les jornades i també de donat suport als projectes que se exhibien, fruit en molts casos també de la seua existència al municipi.


estand CEL
El CEL de l'Eliana (Centre d'Estudis Locals) que mostrava la seua
implicació amb el municipi del que vol investigar i fer recórrer la seua història i patrimoni. El CEL ha celebrat fa dos setmanes el seu desè aniversari, son deu anys ja des de la seua creació i amb un llibre denominat 'l'Eliana un trajecte vital', han mostrat moltes de les seues activitats.


estand Coordinadora
La Coordinadora dels Boscos del Túria, que han estat amb el seu nou projecte 'El Pontó', que vol desenvolupar un àrea al Parc Fluvial del Túria, un projecte de restauració paisatgística que vol tornar una part de les riberes del Túria habitables, o millor dit visitables i preparades per a gaudir pels ciutadans. Un projecte, del que parlarem en un altre moment mes detalladament, però que es fa amb la col·laboració d'altres grups com la Granja Julia, la Asamblea de parados de Paterna' i Arquitectura se mueve. El projecte coordinat per Luis Francisco Castillo, es basa en utilització de la canya, una especie invasora, però que serà la millor matèria prima per a treballar.

El projecte d'horts d'oci de l'Eliana, que cultiven taules posades a disposició per L'ajuntament de l'Eliana i que està servint d'experiència de cultius sostenibles urbans.

També una exposició al voltant de les tortugues invasores, aquelles que comprem dia a dia en les tendes i després deixem soltes. Tortugues que no son de la terra i que trenquen l'equilibri per la seua falta d'integració.

I Altre grups que també han ocupat cadascú el seu estand, desde el treball del reciclatge de materials, el reciclatge de les deixalles urbanes fins a la gestió de l'aigua.

L'Eliana porta fent estes jornades tretze anys.

A més de parlar d'un poble mediambientment sostenible, ha estat una jornada de passeig i ha servit com a excusa per a caminar pel poble.


 

 

Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon NotaLegal