Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

La Fiscalia investigarà si hi va haver fals testimoni en la comissió d'investigació de l'accident del metro de València

El ministeri fiscal ha acceptat la denúncia interposada pels socialistes valencians

La Fiscalia de València investigarà si es va cometre un delicte de fals testimoni en la comissió d'investigació de l'accident del metro de València on hi va haver 43 morts, l'any 2006. Ho han confirmat fonts del PSPV-PSOE, formació que el 6 de maig va interposar una denúncia reclamant que s'investiguessin els fets després de tenir-ne nous elements, gràcies al programa de televisió 'Salvados' de la Sexta. En aquest programa, un dels testimonis a la comissió d'investigació, l'ex-cap de seguretat de Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV), va assegurar que una assessoria de comunicació havia preparat les respostes dels compareixents.

Els socialistes valencians varen adjuntar la gravació del programa 'Salvados' que es va emetre el passat 28 d'abril en què alguns dels participants en aquesta comissió reconeixien haver rebut rebre instruccions. A la mateixa denúncia també s'adjunta l'argumentari rebut pels testimonis i que va ser preparat per una empresa de comunicació a petició de Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana, segons els testimonis que va recollir el programa. 

El govern aportarà documentació

El vice-president del govern, José Ciscar, va anunciar divendres passat que l'executiu posaria a disposició de la fiscalia tota la documentació de què disposa sobre el polèmic accident de metro. Ciscar va dir que l'acord del Consell es faria efectiu en cas que la fiscalia acceptés la petició d'investigació. També va remarcar la disposició del govern de Fabra a col·laborar amb la justícia en un exercici de 'transparència' però va insistir que les causes ja s'havien investigat en comissió parlamentària i en instrucció judicial. 

Set anys de concentracions

L'Associació de Víctimes del metro de València ha exigit des del primer moment que es reobrís la comissió d'investigació. Els familiars protesten el dia 3 de cada mes des de l'any 2006 a la plaça de la Mare de Déu de la ciutat per recordar les víctimes i per reclamar noves diligències. 

Consideren que hi va haver nombroses irregularitats en la comissió parlamentària i que no es van aportar totes les dades. Tots els partits de l'oposició també donen suport a la reobertura d'unes investigacions que van concloure responsabilitzant del descarrilament el conductor del comboi, mort a l'accident, per un excés de velocitat. 

L'associació sosté, basant-se en diversos informes, que els sistemes de seguretat haurien d'haver frenat el comboi abans d'entrar al revolt on el tren va descarrilar, tot i que hi pogués haver un excés de velocitat. 

Igualment, s'ha sabut que una empresa d'assessorament va preparar els testimonis dels compareixents en la comissió d'investigació de les Corts en representació de Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana. L'oposició sempre ha criticat que en aquesta comissió molts testimonis van ser vetats.

Publicat a Vilaweb
Autor/s: ACN
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon NotaLegal