Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Hi-han raons, diuen ampas i els sindicats. El dia 9 de maig hi- ha vaga general a l'ensenyament, van tots junts

Per a dir prou a la l'OMQE del ministre Wert i també a les retallades que estan acabant amb a L'ensenyament públic. Tots els sindicats, els d'alumnes inclosos, i ampas, tant la FAPA València com Confederació Gonzalo Anaya, estàn preparant la jornada que esperen siga molt reivindicativa. La vaga està convocada per a tot l'Estat.

Fapa València ha preparat aquest document-informe que ajuda a comprendre la situació per la qual passa l'ensenyament públic valencià.

Entre altres raons FAPA València pensa que:

Wert i Català ignoren intencionadament que:

-  Els índex de fracàs escolar (quasi un 38%) del País Valencià són els més alts de l'estat i d'Europa. En Mesa de Pares s’han presentat dos programes experimentals per reduir el fracàs escolar, un de reforç i atenció extraordinària i l’altre per dur endavant els contracte programa entre els centres i l’Administració. Els recursos econòmics destinats a portar endavant estos dos programes, son clarament insuficients. Si hi haguera voluntat política estos programes no serien experimentals, s’implantarien de manera obligatòria en tots els centres públics. D’esta manera la dotació de la Conselleria per a desenvolupar estos programes sols seria de 168 euros per centre, una quantitat vergonyosa.

-   Els resultats de les proves diagnòstiques no són gens esperançadores.

-  No s'atén l'excel∙lència correctament ni es superen les desigualtats, ni es proporciona una igualtat d'oportunitats a col∙lectius discriminats socials o amb discapacitats.
-   Continuem amb 900 barracons en la nostra comunitat.
-   Centres en condicions de total precarietat.
-   Falta de places escolars en molts punts del nostre territori (falta de voluntat política de dissenyar un nou mapa escolar ).

Els sindicats, tots, donen suport també i la jornada serà completament unitària. Tot i aixo es preparen diferents mobilitzacions els dies d'abans. Per exemple CCOO i UGT han convocat també una marxa que recorrerà alguns dels Centres Educatius de València per al dia 8 per la vesprada com a preparació de la jornada de vaga general de l'ensenyament del dia següent.

Es tracta diuen de una Marxa visitant centres educatius i cridant a la vaga general educativa del dia 9

A les 18h eixida des de l'IES Benlliure (C/ Convent Carmelites 13) , farà un recorregut festiu i reivindicatiu per la ciutat (C/ Alboraia, Pont de Fusta, Pl Carme, Na Jordana, Guillem de Castro, Ferran el Catòlic, Pl Espanya, C/ Xàtiva) fins l'IES Luis Vives.

 Algunes de les raons dels sindicats CCOO i UGT son:

- Perquè el dret a l'educació ha de ser universal
- Perquè estimem la nostra llengua i la nostra cultura
- Perquè volem educar per a la democràcia i la solidaritat


El Stepv ha preparat també diferents assemblees obertes del professorat per a que la participació i la discussió de les raons siga també massiva. Algunes de les raons mes importants segons aquest sindicat son:

- La defensa d'una una educació pública, gratuïta, laica, valenciana, democràtica i
de qualitat per a totes i tots.
- La millora dels drets laborals, socials i econòmics del personal que treballa en el
sistema educatiu.
- L'establiment de mesures que compensen les desigualtats socioeconòmiques de
les famílies i de l'alumnat i que garantisquen una correcta escolarització des de
l'educació infantil fins a la universitat.
- La consideració del valencià com a llengua vehicular en tot el sistema educatiu,
així com l'atenció a la demanda dels programes en valencià

La jornada reivindicativa tindrà final amb una gran manifestació convocada per a les 19 hores des de la Plaça Sant Agustí de València.
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon NotaLegal