Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Esquerra Unida de Bétera reprova la disminució de places en els col·legis Públics del municipi

Demana a l'Ajuntament que també ho faça, perquè la Conselleria d'Educació, Cultura i Esports  redueix i elimina llocs de treball en el catàleg dels diferents Col·legis, per mitjà de la Resolució del 2 d'abril passat de l'actualització del catàleg d'unitats educatives.

Segons Esquerra Unida aquestes decisions estan minant seriosament la qualitat de l'ensenyament públic i 
 les retallades són l'única raó per la qual la Conselleria ha publicat aquesta Resolució. Aquestes retallades tenen dues formes molt concretes:

a)    L'augment de ràtio de 25 a 30 alumnes per aula, que fa que el nombre d'unitats siga menor que en anys anteriors.
b)    La reducció de les plantilles dels mestres, amb la qual desapareixen al voltant de 400 llocs de treball i es transformen més de 800, que canvien d'especialitat."

La retallada realitzada per Consellería ha afectat també a Bétera, incidint en la qualitat de l'ensenyament que es puga impartir en els seus Col·legis Públics, sent un pas més en la deterioració al que el PP està sotmetent a l'escola pública.  Segons la  Resolució queden afectats els seguents Col·legis de Bétera

CP Camp de Túria en el qual s'elimina una plaça de primera, una d'educació infantil i s'eliminen les places de francès.
CP Lloma del Mas: que es retalla una plaça d'educació de prevalguera i s'eliminen la plaça de francès.

Des d’EUPV manifesten que les retallades són l'única raó per la qual la Conselleria ha publicat aquesta Resolució i es clar  que  "una vegada més des de les administracions que governa el PP, es retallen els drets dels més febles.

Des de EUPV Bétera vam mostrar el nostre més absolut rebuig a aquestes retallades que vulneren els drets dels xiquets i les xiquetes a rebre una educació individual que tinga en compte les seues necessitats educatives i formatives. Necessitats que s’arrepleguen en la Carta Internacional dels Drets de la Infància.
L'educació és un dret i no un servei que s'ofereix segons les necessitats del mercat.

Per la qual cosa, des d'Esquerra Unida esperem que l'equip de govern de Bétera aprove la proposta a favor de l'escola pública i en contra de la resolució de reducció de plantilles."


La proposta ha sigut presentada pro registre d'entrada municipal
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon NotaLegal