Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Els Verds qualifiquen d'obsessió per desmuntar l'escola pública la decisió de crear el Districte Únic d'escolarització

Segons el grup ecologista,  pot generar l'aparició de centres “gueto”. i  estem 'davant d'una Ordre educativa que inclou clars motius ideològics conservadors com explicar com a membres d'una família per a la baremació el fet que la mare estiga embarassada i que pretenen consolidar nissagues en els centres amb l'aparició al barem de punts per als quals tinguen en la família antics alumnes d'un centre"

Considera,  el portaveu del grup Joan Francesc Peris, que l'establiment d’una zona única per a demanar l'escolarització dels alumnes desarrelarà molts alumnes dels seus barris i pot generar l'aparició de centres “gueto”.

Els Verds recorden que el procediment per a revisar les unitats escolars en funció de la demanda, l'arranjament escolar, només s'aplica a les unitats de centres públics, deixant fóra de l'ajust les unitats de centres concertats. Es dóna la paradoxa, que a més és discriminatòria, que s'estan eliminant unitats de centres públics (minvant l'oferta a les famílies) i no es modifiquen unitats concertades que, com arreplega la LODE només tenen raó d'existir quan la xarxa pública no té possibilitat de cobrir la necessitat de places escolars.

El portaveu del grup ecologista d'esquerra manté que “És una ordre que pretén l'ampliació de la demanda de determinats centres concertats que seran emblemàtics de distinció social en detriment dels centres públics i, a més, forçarà a una major mobilitat de l'alumnat que creuarà la ciutat cada dia amb un augment innecessari del trànsit i pèrdues de temps”

La seua valoració negativa de l'establiment del Districte Únic és també  per que afirmen "que farà desaparèixer la intenció i el concepte de planificació educativa, abandonant l'obligació de construir centres públics en una determinada proporció en cada districte i les peticions marcaran el camí que es recorrerà per la via del decret. “És la mort del mapa escolar en detriment de les famílies amb menors possibilitats econòmiques. De ben segur, augmentarà el fracàs escolar entre l'alumnat de les famílies més humils

l'Ordre de la Conselleria d'Educació que regula l’admissió de l’alumnat i que estableix el Districte Únic ha estat publicada en el DOCV (11-04-2013)
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon NotaLegal