Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

El divendres 19 d'abril es presentarà el Centre d'Estudis Locals de la Pobla de Vallbona

Una associació políticament independent i laica que pretén treballar per a seguir fent poble i assentar les bases per a arribar a conèixer els arrels de la Pobla de Vallbona.


La presentació tindrà lloc en l'Aula Polivalent de La Pobla i té com a objectiu començar a caminar en un projecte que sembla molt interessant.

La història de La Pobla, les raons de l'existència del municipi, els seus pobladors, els seus projectes, els seus arrels i el seu futur, projectes per a seguir avant, estudis sociològics projectes de creixement sostenible, etc.

El CEL de La Pobla naix impulsat per ciutadans/as del municipi que tenen ganes de fer poble, que volen ajudar al fet que La Pobla mantinga els seus arrels, però també integrar als nous veïns/as que s'han incorporat recentment.

El CEL es presenta just quan un altre CEL el de l'Eliana, ja compleix 10 anys i ha obtingut resultats tan fructífers com el descobriment que l'Eliana va ser legalment independent en plena república.

Aquesta es la carta de presentació del CEL la Pobla:

La iniciativa de l'estudi local de La Pobla de Vallbona sempre s'ha efectuat de manera individual. Tenim l’antecedent de Vicente Llavata que va poder escriure el primer llibre de la nostra localitat i publicar-lo a principis de la dècada dels anys vuitanta. Però des d'un temps ençà han sorgit noves iniciatives de trobar les nostres arrels, d'on venim, per què estem ací, on estem i com ens vam formar com un poble que té un passat força fructífer i considerem que per aquest motiu ens sentim disposats a presentar el Centre d'Estudis Locals de La Pobla de Vallbona. La finalitat d'aquest Centre d'Estudis Locals serà promoure i coordinar l'estudi del nostre municipi, col·laborar amb institucions públiques, cíviques i educatives del municipi per a recuperar íntegrament el nostre patrimoni cultural. Aproparem la nostra història i la nostra cultura a tots els veïns de La Pobla de Vallbona que no la coneguen per tal d'acostar-los un emblema, Fem Pobla, Fem Poble, aquest serà el nostre símbol que ens unirà a tots per a treballar sobre el passat, sobre el present i sobre el futur.
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon NotaLegal