Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

El CEL de l'Eliana compleix 10 anys i els celebra amb diferents actes oberts


Des del 24 d'abril al 2 de maig, en col·laboració amb la regidoria de cultura, tindran lloc els diferents actes que realitzarà el Centre d'Estudis Locals de l'Eliana, que realment van començar el passat 11 d'abril amb la presentació del llibre 'El sargento Fabra' de José Antonio Vidal i Castany, que es va realitzar precisament en aqueixa setmana per ser la de la commemoració de la República.




19 d'abril
divendres

  El 19 d'abril es projectarà, a les 19'30,- Centre Sociocultural- el documental 'Passeig al mar 71-77' de Marina Climent i Tubal Perales, recorrent l'època en què la Facultat de Medicina de València (1971-1977) va ser el centre de molts dels actes de rebel·lia i lluita enfront del tardofranquisme.

”PASEO AL MAR (71-77)”
de Marina Climent i Tubal PeralesUBAL PERALES.

 Presentació i col·loqui:
 Conxa Delgado  (membre del CEL)
Marina Climent i Tubal Perales (realitzadors)

 'Documental respecte a les experiències viscudes per un grup d’estudiants de Medicina de la Universitat de     València, entre 1971 i 1977. Recorden la seua lluita per a millorar la docència, en una època en què l’ensenyament   de Medicina era deficient i massificat. Els protagonistes van fer una llarga vaga, i van aconseguir la incorporació     de més hospitals per a la seua formació. Tot aquell context ha influenciat en la seua actual forma de treballar com a   metges. Els protagonistes recorden el seu pas per la Universitat tardofranquista de l’època: com vivien i es   relacionaven, el moviment estudiantil antifranquista de lèpoca, i la seua repressió en forma de detenció i expedients.
24 d'abril
dimecres 


  El 24 d'abril s'inaugura l'exposició i comença la setmana '10 anys de CEL A L'Eliana'  Vi d'honor amb actuació de la Coraleta.
26 d'abril
divendres 

  El 26 d'abril presentació del llibre "l'Eliana, Trajectòria vital" una recopilació de la història recent de l'Eliana, amb fotografies arreplegades de les històries dels diferents veïns/es i que mostren el desenvolupament de l'Eliana des de la seua creació.

 'Durant l’any 2008 un grup de membres del CEL ens vàrem dedicar a recollir, escanejar, arxivar i documentar fotografies antigues del nostre poble, amb les que vam fer una selecció i organitzarem una exposició titulada L’Eliana, un trajecte vital.

Aquesta exposició va ser mostrada als nostres veïns durant els anys 2009 y 2010 en el Centre Sòciocultural, en el Centre del Voluntariat i en l’Institut i Col·legis del nostre poble, i degut al seu èxit ens plantejarem la possibilitat de publicar un llibre amb el contingut de la mateixa'.
27 d'abril
dissabte 

  El 27 d'abril una pasetjada cultural  "A la 'recerca del  molí de la lluna".  Guiats per Vicent Rubio i acompanyats per la Cola del CEL de l'Eliana.

El  2 de maig dijous


  El 2 de maig, tindrà lloc l'acte de cloenda de la setmana amb la presentació de la web del CEL, el Facebook  i el logo dels 10 anys del CEL.


Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon NotaLegal