Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Des del diumenge 21 l'Eliana celebra la setmana del llibre 2013

El diumenge dia 21 com a 'dia del llibre en la plaça' i activitats tots els dies fins al dijous 25 d'abril

El dimarts 23 'Dia del Llibre al Parc' Amb tallers activitats per a primària, secundiaria i batxiller. Posteriorment lliurament de premis literaris infántils i juvenils 2012 (en l'Auditori Passeg Segundo Baldín).

Durant el 22, 24 i 25 Conta Contes en les escoles d'infantil i primer cicle de primària. Els actes seran en els Centres Educatius.

El Jueves 25 d'abril L'Hora del Conte. Contes per als xicotets en la Biblioteca Municipal a les 17'30 hores.

Així  anuncia l'ajuntament la semana:

L’Eliana celebra, del pròxim diumenge 21 d’abril i fins al dijous 25, l’edició anual de la Setmana del Llibre amb un munt d'activitats  entretingudes concebudes per apropar els llibres i tot el món al seu voltant a tots els elianers i elianeres, des dels més menudets als més grans, amb la intenció de despertar, en uns casos, i de mantindre i fer créixer en altres, el gust per la lectura.
La setmana del llibre de l’Eliana oferirà al llarg de cinc dies més de 50 activitats per a tots els gutos i edats que comencen aquest diumenge 21, a la Plaça del País Valencià, on, des de les 11:00 i fins a les 14:00, es podrà gaudir d’un seguit de tallers relacionats amb el món del llibre i els personatges literaris construïnt un titella del drac de Sant Jordi o fabricant personantges de conte amb fang i acolorint-los…Hi haurà també un racó per a aprendre a escriure amb plomilla, amb pinzell, a fer caràcters xinesos…  també per als adults, on podrem veure de prop utensilis de tot tipus per a l’escriptura en una microexposició instal.lada també a la Plaça.; enguany també podrem comptar amb espais per a la venda de llibres i per conéixer les novetats editorials gràcies a les llibreries GISAN i MONTANER.
A les 12:00 el grup “Riu a la lluna” serà l’encarregat de teatralitzar una selecció de poemes de Vicent Andrés Estellés, l’escriptor de l’any, i durant tot el matí qualsevol persona que tinga gust podrà acostar-se  als micròfons de Ràdio Túria instal.lats a la Plaça i llegir per a tots el seu fragment preferit del llibre elegit.
Els grans col.lectius de l’Eliana també han volgut estar presents en esta Festa del Llibre i l’Escola d’Adults proposa varies accions literàries molt curioses i interessants: un panell d’opinió on tot el mon podrà contar perquè li agrada llegir; una altra  novetat d’enguany, “l’Espai d’intercanvi de llibres” on si porteu un llibre, o dos o tres… podreu canviar-lo per un altre, siga quina siga l’edat que tingau; o “el rebost de poemes d’Estellés” on podreu llegir poemes del poeta de Burjassot, elegir el vostre preferit i “penjar-lo”  a “l’Arbre de la poesia” “plantat” també a la Plaça.
En un dia de festa del llibre com aquest no podia faltar la Biblioteca Pública amb el seu projecte de “BookCrossing” o llibres que viatgen: llegeix, registra i allibera els teus llibres per a que altres els gaudeixen també i segueix el viatge del llibre!
A partir del dilluns 22, la Setmana del llibre a l’Eliana apertany als xiquets, els adolescents i els joves. La regidoria d’Educació i Infància té previst que més de 2000 alumnes dels centres educatius del municipi se sumen a esta festa del llibre amb diverses activitats: des dels d’Infantil i primers cicles de Primària que rebran las Contacontes en les seues aules als majors de Primària que junt a Secundària i Batxillers celebraran el Llibre durant tot el matí del dimarts 23 d’abril amb una gran Fira del llibre al Passeig Secondo Baldín del Parc de la Pinada i l’Auditori que començarà a les 9:30.
Col.aboren en esta macro proposta educativa l’IES l’Eliana, que s’encarregarà a més d’oferir tallers als alumnes de Primària i d’organitzar tota la fireta per als seus propis alumnes , els quatre col.legis públics i el Rivas Luna. La Fireta tindrà tallers, jocs literaris, teatret, grans jocs col.lectius, entrega de Premis literaris, de cartells i portades, de fotografía organitzat per l’AMPA de l’institut, entrevistes i lectures en directe amb la col.laboració de Ràdio Túria i l’IES, teatralització de poemes d’Estellés i un munt de coses més. La setmana conclourà el dijous a les 17:30 amb una edició molt especial de “El racó del Conte” que la Regidoria de Cultura ha previst organitze la Biblioteca municipal per als més menuts de l’Eliana.
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon NotaLegal