Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

L'OMQE rebutjada per tots els sindicats i pels pares i mares

El ministre Wert aconsegueix  l'unitat de tots els sindicats d'ensenyants i de totes les Fedracions de Pares i Mares (FAPA-València; Gonzalo Anaya, Fapa Enric Valor, Fapa Penya Golosa, etc). Poques vegades s'ha aconseguit tanta unanimitat per a rebutjar un projecte educatiu com el qual està aconseguint el polemic ministre Wert.
L'avantprojecte  de  Llei, coneguda com a l'OMQE - 'Llei Orgànica per a la Millora de la Qualitat Educativa',  l'OMCE en castellà, que ja vá per el  número tres, ha causat alarma en la Comunitat Educativa. Els seus eixos, segons els sindicats i les pròpies Federacions de Pares són: la segregació per sexes, la discriminació dels alumnes per exàmens i revàlides no ccntinuadess, proves  dedicades a cortocircuitar l'accés a la universitat, la volta a la concepció religiosa de l'ensenyament i el menyspreu de les llengües

Ací una relació de les raons que els sindicats esgrimeixen per a no acceptar-la i que ha donat lloc a campanyes iniciades ja, com "enllaçats per la llengua"


"1- Fa una anàlisi contaminat ideològicament  del sistema.

2.- La qualitat educativa s'entén únicament segons els resultats academicistes de l'alumnat.

3.- Menysprea a la comunitat educativa. No explica ni amb les treballadores i les treballadors dels centres ni amb les persones estudiants ni amb pares i mares.

4.- Modifica unilateralment el percentatge dels continguts dels ensenyaments mínims a desenvolupar per les comunitats autònomes i deteriora la cooperació i el respecte a les competències autonòmiques. No respecta els senyals d'identitat del nostre poble.

5.- Les mesures que planteja per a reduir l'abandó escolar prematur i el fracàs escolar són itineraris tancats que segreguen l'alumnat ja en l'educació bàsica, comuna i obligatòria atacant així la igualtat i la compensació de les desigualtats d'origen.

6.- Provocarà una involució important en els ensenyaments de formació professional. Colaborarà a una major devaluació del món del treball posat que el model de formació dual que proposa utilitza els estudiants com a mà d'obra barata.

7.- Ignora l'educació permanent de persones adultes i l'educació artística des d'edats primerenques.

8.- El seu model d'avaluació es fonamenta en un munt de proves externes i revàlides que seran un obstacle per a l'alumnat. Aquestes proves es dirigeixen exclusivament a l'adquisició de resultats acadèmics; deixen de costat el diagnòstic previ de l'alumnat, el seu avanç personal en destreses emocionals i socials i menyspreen al professorat en ignorar la seua tasca diària. La classificació del s centres a partir d'aquests resultats obri la porta a la competència deslleial entre centres.

9.- Redueix dràsticament la gestió democràtica dels centres educatius. Provocarà la pèrdua de participació i corresponsabilitat professional, familiar i social.

10.- Generarà una reculada en l'educació en valors i en la igualtat de sexes. Fomenta la segregació per sexes amb finançament públic.

11.- Comporta una greu reculada en el camí cap a una escola laica. Augmenta la presència de l'assignatura de religió i instaura de nou l'alternativa a la religió catòlica, obligant la ciutadania a rebre un adoctrinament en lloc d'una educació cívica.

12.- Incrementa el temps de durada dels concerts educatius de 4 a 6 anys, dóna carta legal als concerts amb centres que segreguen per sexe i reduirà l'oferta de places públiques sota l'excusa de la "demanda social".

13.- Degrada les condicions laborals del col·lectiu de treballadores i treballadors de l'educació i ignora a les persones que intervenen en el procés educatiu.

14.- Incrementa abusivament les competències de l'equip directiu dels centres públics en capacitar-los per a decidir les contractacions del professorat més enllà de drets laborals i procediments d'adjudicacions de places transparents i garantistes.

15.- Els canvis en l'estructura de les matèries i assignatures i l'especialització curricular, especialment del batxillerat, portaran

reduccions horàries importants i els consegüents acomiadaments i desplaçaments de professorat.

16.- Ataca directament la possibilitat de mantenir el nostre model d'ensenyament en valencià, fruit del consens estatutari i que és crucial per al respecte i la protecció de la nostra riquesa cultural i lingüística"
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon NotaLegal