Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Els Verds del PV adverteixen a Fabra del perill del 'fracking' per als aqüífers

Li exigeixen al President que no ho autoritze.

El govern del PP, pretén autoritzar aquesta tècnica destructiva i contaminant dels aqüífers en les comarques del nord de Castelló per a extraure xicotetes borses d'hidrocarburs

La tècnica, ve acompanyada de molts exemples de contaminació de l'aigua, tal és el cas d'EUA, on amb la tecnologia més avançada, no han pogut evitar que ciutadans hagen provat la contaminació de l'aigua amb metà, a la segona foto per exemple es pot apreciar com acostant un encenedor a l'aixeta l'aigua es pren.

Recentment, el ministre espanyol Soria, declarava la seua intenció de donar via verda a aquesta tècnica i, reconeixent el risc del sistema, indicava que se'ls sol·licitaria a les empreses un segur de Responsabilitat Civil.

El portaveu d'Els Verds del PV, Joan Francesc Peris ha afirmat als mitjans de comunicació que “El PP, si autoritza el fracking al territori valencià estaria posant en perill els aqüífers valencians” com a resposta del partit ecologista a la decisió de la Generalitat de tramitar el projecte de la filial espanyola de la multinacional canadenca R2 Energy de buscar petroli i gas en el subsòl de les comarques de l'Alt Maestrat i Els Ports.

Li recorda el grup ecologista al President, que en el Pais Valencià, el sol és la major de les fonts energètiques i l'ús d'energies renovables basades en ell, és la millor garantia per al futur. Joan Francesc Peris ha declarat, en la nota que hem rebut:

“L'espai geogràfic valencià és privilegiat en hores de Sol, ahí en la potenciació de l'energia solar és on tindria que fer molts més esforços la Generalitat Valenciana per obtenir energia renovable i no contaminant”.

Així mateix, segueix la nota del portaveu d'Els Verds del PV:

“El sistema d'extracció d'hidrocarburs esmentat “fracking” és molt agressiu per al medi, utilitza gran quantitat d'aigua i introdueix al subsòl més de 600 productes químics que podrien contaminar greument els aqüífers subterranis. A més, la possible extracció de gas o petroli genera molts problemes de fuites que ja han generat en altres països greus problemes de contaminació de l'aigua per gas metà i clorur de potassi que la salinitza” .

Lamenta finalment el grup polític ecologista que: “El PP que tanta demagògia i populisme ha fet amb el “Aigua per a tots” ara amenaça els aqüífers valencians acceptant la proposta de fracking d'una multinacional. És molt irresponsable aquesta decisió i totalment contradictòria amb el seu discurs”

 

Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon NotaLegal