Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

El PP i UPyD impedeixen una millora del finançament del País Valencià

Van tombar la proposta d'EUPV, que va rebre el suport de Compromís, socialistes, CiU i ERC


Ricardo Sixto
 El president de la Generalitat Valenciana, Alberto Fabra, ha expressat alguna vegada que el País Valencià necessita un sistema de finançament millor. Ahir al congrés espanyol hi va haver una nova oportunitat d'obrir aquest camí: Ricardo Sixto, diputat d'EUPV, va presentar una proposta de resolució per a revisar el sistema de finançament. La majoria absoluta del PP, amb el suport d'UPyD, va tombar la proposta, que va tenir el suport d'Esquerra Plural,  Compromís, socialistes, CiU i ERC. Cap diputat del PP valencià no va trencar la disciplina de vot.

La proposta recollia les peticions de molts sectors polítics i socials valencians, i demanava al govern espanyol que obrís un procés per corregir els desequilibris en el sistema de finançament, amb la intenció de resoldre i compensar els dèficits de finançament del País Valencià. Aquests dèficits han agreujat les tensions econòmiques de la Generalitat, que no té recursos per encarar l'enorme volum d'impagaments a proveïdors i ajuntaments.

Al País Valencià, el consens sobre la necessitat de millorar el sistema de finançament és present en l’àmbit polític i en l’empresarial. Un exemple d’això és que el mes de desembre passat el president de l'Associació Valenciana d'Empresaris, Vicente Boluda, va demanar el concert econòmic per al País Valencià. Malgrat tot, el PP i UPyD es van oposar ahir al congrés a fer cap pas en aquest sentit.

Sixto va lamentar el doble discurs dels diputats valencians del PP, ja que quan governava Zapatero exhibien molta bel·ligerància en aquesta qüestió al congrés espanyol i ara, en canvi, no alcen la veu.

Publicat a VilaWeb
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon