Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

El divendres 22 en Riba-roja Xarrada sobre la contaminació lumínica i visualització in situ

Serà de la mà de Enric Marco i Angel Morales. El primer,membre del Departament d'Astronomia i Astrofísica de la Universitat de València, autor del blog els articles del qual periòdicament publiquem en Crònica, Pols d'estels. I el segón, Angel Morales,  del Departament de Química Analítica de la Universitat i també President de la Coordinadora dels Boscos del Túria, se celebrarà aquesta xarrada que ja ha sigut realitzada en alguns municipis de la comarca i dels Serrans.

La contaminació lumínica que emanen de les nostres ciutats, generalment provinent de la il·luminació pública, no per excessiva, sinó per malament orientada i organitzada. provoca danys en la naturalesa i està canviant algunes de les maneres de viure dels animals més propers a les ciutats. Sembla mentida, però el Parc Natural del Turia, té un nivell de contaminació enorme i açò afecta a la seua fauna, també als humans.

  Parlaran de:
· els objectes que es poden observar en el cel i la dificultat de la seua observació conseqüència de la Contaminació lumínica.
· observarem i identificarem els punts mes contaminants del Parc Natural del Túria.
· dels instruments necessaris per a la realització de les lectures del fons del cel.
· dels llocs més foscos de la Comunitat Valenciana.
· del LED blanc, el nou perill
· de la proposta d'activitat: L'Intrusímetre.

Després podrem sopar observant amb telescopis la Lluna, Júpiter, les Pleiades, Nebulosa d'Orión... sempre que la nit siga neta i fosca.


Serà a les 19 hores en l'IES El Quint de Riba-Roja
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon NotaLegal