Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Acció Cultural aconsegueix que el TSJCV anul·le una altra de les sancions que va aplicar el PP de Camps

Una persecució política del PP és el que diu ACPV haver patit.

Amb aquest nou triomf en els Tribunals, Acció Cultural torna a guanyar i aquesta vegada una altra sanció de 300.000 euros que li va imposar Camps i que va arribar a tancar el repetidor de Perenxisa. La sentència usa els mateixos arguments que el Tribunal Suprem, és a dir que la Generalitat no té, ni tènia competències sobre aquest tema. Acció Cultural adverteix que el govern del PP ho sabia, però açò no li va impedir seguir avant en una decisió clarament il·legal. Camps va ordenar alhora el cessament de les emissions de TV3 al País Valencià, en relació al repetidor de Serra Perenxisa, que dóna cobertura a València ciutat i la seua àrea metropolitana.

Segons comunica l'entitat "d’aquesta manera, el TSJ dóna la raó també a la nostra entitat, després d’haver-ho fet el Tribunal Suprem, i deslegitima la persecució política i econòmica que va impulsar el president Camps contra Acció Cultural, en un intent fracassat de censurar la llibertat d’expressió i la pluralitat informativa, reduir encara més l’accés de la nostra llengua als mitjans de comunicació i acabar amb una associació cultural sense ànim de lucre que significava un greu impediment per a la seua política antivalenciana.

És inevitable preguntar-se si el president Camps i el seu equip polític i jurídic no eren plenament conscients que la seua actuació contra Acció Cultural no complia amb la legalitat i que, per tant, més tard o d’hora la justícia els deslegitimaria, però que mentrestant potser haurien acabat amb Acció Cultural, a qui havien assenyalat com a principal obstacle de la seua política.

Des d’un punt de vista pràctic, aquesta sentència anul·la la segona multa de 300.000 €. Ara, la nostra entitat treballarà per reclamar al Govern valencià que ens retorne els diners que hem hagut de pagar, una xifra que, donada la seua quantia i el fet que s’haja hagut de satisfer precisament durant els anys de crisi, ha provocat un greu sotrac a la nostra economia, els efectes del qual patirem mentre no ens siguen retornats aquests diners.

D'altra banda, Acció Cultural està finalitzant el procés de consulta als seus socis respecte a la possible reobertura de les emissions de TV3 al País Valencià, de manera que en uns dies farem públic el resultat de la consulta i executarem la decisió que hagen pres els nostres socis".
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon NotaLegal