Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Com s'entén un mercat municipal, com a servei als veïns/es o com recaptació?. El mercat municipal de Llíria

Va ocórrer a Llíria, el passat 6 de desembre, un fiasco per als venedors, cap servei per als veïns/as i dia de recaptació per a la caixa municipal. Festiu i dijous. com a dijous dia de mercat a Llíria, com a festiu, una de les excepcions perquè ho hi haguera, però per alguna raó - la recaptatòria- , segons els arguments que queden clars en la denúncia que transcrivim, la festivitat del dijous 6 de desembre va ser excepció per al mercat de dijous de Llíria i els venedors van plantar les seues parades.

mercat Llíria segons la web Municipal
Els venedors no solen anar aïllats individualment, ni apareixen en un lloc per art de màgia, sinó que normalment vénen agrupats en Associacions de Venedors de Mercats, la qual cosa facilita la seua organització i contacte. És a dir, facilita el que es denuncia en l'article que un dia de festa per a tots, per una simple trucada telefònica que engega a tota una Associació, es converteix en un dia de recaptació municipal i un fiasco per als venedors. La decisió la va fer pública el regidor de Mercats Juan Carlos Pedrosa, "d'aquesta manera es facilita a la ciutadania les seues compres coincidint amb un llarg cap de setmana de pont, al que se sumen els preparatius de les festes nadalenques".

Però la realitat que es va viure en Lliria va ser aquesta:

"En això, escolte la veu d'una xica renegant de veres: "Poble de lladres. Haguera guanyat més quedant-me dormint". Era una venedora, i una dona que passava li digué: "Què t'han furtat, i qui?". La resposta: "L'ajuntament de Llíria, el lladre, m'ha fet pagar el lloc. Em criden per a dir-me que hi havia mercat extra, però l'extra no era vindre un dia de festa, sinó pagar una quota extra...; i encara no m'he estrenat a vendre i ja m'han escurat les butxaques. Amb el fred que fa i tinc una calor que m'ofega. Quina poca vergonya que tenen, eixos deshonrats".

El Rabo anava calfant l'ambient de parada en parada. No era, doncs, una equivocació de la primera venedora. Dos parades més avant reberen la recepta, un venedor amb sorpresa i l'altre amb humor. El missatge de que hui podien vendre arribà, però que s'havia de pagar un extra per vendre hui, no. La festa de la Constitució està en la corda fluixa, la volen llevar. De moment, l'ajuntament de Llíria l'ha prostituït. Si no haguera cobrat als comerciants, ells i nosaltres hauríem estat més contents, haurien potenciat la festa. Així, Paqui no s'ha casat a l'ajuntament com estava previst,  perquè hi havia mercadet al carrer i era un embolic; l'home que venia ciris perfumats allí davant s'ha quedat amb un pam de nas i escaldat; jo anava escoltant el cabreig de les treballadores i la festa semblava un soterrar...El preu de dotze metres lineals de parada als venedors fixes els costa 172 euros al trimestre i poden acudir un total de 50 dijous a l'any.

El dijous passat van fer pagar un euro per metre lineal de llargària a tots els que acudiren, que foren quasi tots els fixos. Entre la gasolina i el pagament extra a l'ajuntament, la majoria se'n anaren perdent diners i sense haver descansat la festa. La festa la pagaren ells "

El grup municipal d'Esquerra Unida de Llíria denuncia aquesta situació creada pel Consistori  de Lliria el passat 6 de desembre, lamentable en l'època en què estem, en què la crisi colpeja i molt als venedors i les despeses que els produeixen aquestes situacions es noten molts més que en èpoques de bonança
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon NotaLegal