Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

La Generalitat no construirà el segon Col·legi Públic de Sant Antoni per falta de diners i de "demanda", al menys per ara

La construcció d'un segon Col·legi Públic per a Sant Antoni seguirà esperant .

Segons el Secretari Autonòmic d'Educació, en el pressupost de la Generalitat no hi ha molta disponibilitat per a la construcció de nous Col·legis, encara que segons el seu criteri, la demanda de places públiques en Sant Antoni juntament amb les noves ràtios de 30 alumnes per aula, fan innecessari ara com ara, un segon Col·legi Públic

Entrada del Col.legi Públic 8 d'abril
Aqueix és criteri de la Generalitat, en paraules del Secretari Autonòmic, qui manifesta que fins i tot seria possible acabar amb els barracons escolars del municipi, mantenint com a únic Col·legi Públic el CEIP 8 d'Abril (a la foto). Tot açò segons la nota de premsa del grup opositor Plataforma Sab.

L'entrevista mantinguda entre dos dels regidors de l'esmentat grup opositor de Sant Antonio i el Secretari Autonòmic, no ha donat per a més, segons l'extensa nota de premsa d'aquest grup. El Secretari Autonòmic emplaça fins a l'any 2013, una vegada aprovat el pressupost de la Generalitat i en execució, per a valorar novament la situació de Sant Antonio. En el mateix acte se li ha fet lliurament de les signatures arreplegades en diversos municipis de la comarca per la Plataforma Camp de Túria per l'Escola Pública.

Segons la nota no li han semblat suficients al responsable polític de la Generalitat els arguments esgrimits per a trencar les barreres pressupostàries. Coses tan òbvies i conegudes en eixe  municipi com el desenvolupament de la piràmide de població amb l'increment previst d'escolars  per als anys venideros.ni tampoc que se li insinuara que les xifres que maneja oficialment l'Ajuntament no són "reals" perquè, segons es manifesta, no creix la demanda oficial de petició de matrícules escolars perquè s'usa de forma "dissuasòria" la saturació del CEIP 8 d'abril.

La reunió li va ser sol·licitada al juny passat a la Consellera Maria José Catalá, qui l'ha derivat cinc mesos després al Secretari Autonòmic.

Ara com ara no hi haurà segon Col·legi Públic en Sant Antoni malgrat els arguments que li van esgrimir els regidors i de qualificar-los el Secretari Autonòmic com a interessants i nous.

"El nombre de xiquets i xiquetes en edat d'escolarització era en 2012 de 108 i que si “només” van solAlicitar 54 obeïx a un efecte dissuasori per les actuals condicions de saturació del CEIP 8 d'Abril. Eixa no és la foto real de la necessitat places escolars de SAB ja que molts pares i mares opten per portar-los a altres centres fora del municipi.
El nostre municipi continua creixent en població ja som més de 8.000 amb 1200 nous empadronats en 2012. I els nous habitants són parelles jóvens amb fills o amb projecte de tindre'ls. Per tant la nostra necessitat escolar, a diferència d'altres municipis, és creixent. A més l'any que ve caldrà escolaritzar a 120 xiquets i xiquetes nascuts en 2010".
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

9 comentaris :

 1. O sea que NO, que seguimos sin Colegio, porque la Generalitat como sabemos se lo ha gastado todo. La verguenza de un pueblo cuyos concejales gobernantes no hacen más que cobrar y subir impuestos, pero nada favor de sus vecinos. ¡Que dimita el gobierno local y se vaya!

  ResponElimina
 2. La Comunidad Educativa no ejerce ninguna presión en San Antonio, va a tener razón la Generalitat. No hay demanda?

  ResponElimina
 3. Molt interesant, però per lo vist es cert que no hi ha demanda. en tal cas, qué hi ha que fer, per que 30 per aula es per a tots els pobles s'afegim a la mani quan se convoque

  ResponElimina
 4. Es una vergonya que un poble com San Antoni de Bentnaixeve on la majoria de gent esta compresa entre 30 y 45 anys, ens trobem en aquesta situacio, que deixem que l´ajuntament pose barracons per als xiquets mentre ells despilfarren els diners... Hauriem de fer al revés, ells en els barracons y si falten clases pues a l´ajuntament a vore si aixina es menejaven a demanar un 2 col.legi o que.

  No estic d´acord amb el titol de l´article ja que en ningun moment es menciona que no van a fer un nou col.legi... crec que el Secretari Autonomic d´educacio ha deixat les portes obertes per a tornar a vore el cas en el 2013 i que la plataforma a defés molt be l´argmentació de la necesitat d´un nou col.legi: aument poblacional (no sols en nombre, sino també les edats), efecte disuasori, etc etc

  ResponElimina
 5. Después de leer el artículo y los comentarios, aunque no soy valenciano y puedo haber interpretado mal, yo me hago la siguiente pregunta:
  Si Plataforma es un partido de la oposición, ¿cómo puede afirmar que sus cifras son las correctas y por ende el Secretario Autonomico les comunica que ya veremos en el proximo presupuesto para decidir si se construye o no el nuevo colegio?
  Y me hago esta pregunta porque he leido en sus paginas web,que tienen problemas de participación con el equipo de gobierno: falta de informes, de documentación,....
  De todas formas, personalmente me parece bien la actitud de intentar solucionar el problema del nuevo colegio.
  Pero que no se queden ahi, que se reunan con el Tamer, para que nos bajen los impuestos que nos han clavado.
  Que se reunan con la empresa de servicios de recogida de poda y limpieza de las calles.
  Vamos que demuestren que no ha sido una propaganda politica para hacerse una foto.

  ResponElimina
 6. Antoñita la fantasticadivendres, de novembre 09, 2012

  "crec que el Secretari Autonomic d´educacio ha deixat les portes obertes per a tornar a vore el cas en el 2013 i que la plataforma a defés molt be l´argmentació",amigo anonimo extraigo un parrafo de tu comentario para decirte que no somos tontos y que si estos chicos de la plataforma nos quieren vender esto como un exito es que ellos si los son. Ese Secretario Auton. les toma el pelo porque si que ha dejado las puertas abiertas, pero no para el 2013, ni para el 2014, ni para el 2015, ni para el....., las ha dejado abiertas para que se salga el bochorno de tener que mentirles ¿porque con que dinero van a hacer el colegio? ¡si les llueven los enanos!.
  Los ciudadanos estamos hartos de promesas y a esta gente hay que ir a exigirles y no a hacerse la foto. Lo siento por su buena intencion pero que no me vengan con fantasias.

  ResponElimina
 7. Así es Antoñita, un No es un No, como en el caso. Pero los aspirantes a gobernar, imitan tanto a los que dicen querer cambiar, que parecen iguales en sus formas. ¿Cómo va a fracasar una gestión hecha por mí?. Tics de algunos políticos, en gobierno o en oposición

  ResponElimina
 8. Al menos hacen algo para el segundo colegio. Los demás no veo que hagan nada pero solo se critica a los que lo intentan. ¿?

  ResponElimina
 9. No estoy de acuerdo Anónimo que contestas a Antoñita. No meparece que losp olíticos sean algo diferente a las personas. Hay personas, cada una de su padre y su madre. Al final depende del talante, les gusta más salir en fotos o no. Por eso no se trata de que los políticos sean así, en todo caso, los políticos son personas y los hay de todo tipo. Sin compartirlo, mejor sería decir que hay personas a las que los que les interesa es una foto

  ResponElimina

Mastodon NotaLegal