Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

El barranc de Mandor a L'Eliana i Riba-roja rebrà inversions del govern de l'estat per valor de 26 milions d'euros.

L'objectiu d'aquestes inversions que seran realitzades per mitjà de Acuamed i el Ministeri del Medi ambient i Rural, serà el condicionament del barranc de Mandor.

El barranc, situat molt prop de la Vallesa i el seu condicionament evitarà inundacions de la població que ho circumda. En càlcul realitzat per Acuamed i el Ministeri, es tracta de protegir i donar qualitat de vida a més de 30.000 persones que viuen en l'entorn i que podran gaudir les inversions.

En aquest sentit, el cost del condicionament de l'obra de L'Eliana superarà els 20 milions d'euros i tindrà una consignació pressupostària per a enguany de 7 milions; mentre que per al pròxim any i per al 2013 el ministeri preveu una inversió de 6 i 7,4 milions d'euros, respectivament”.

Així mateix la inversió s'estendrà amb 14 milions més al barranc del "Poyo", en una via verda que circularà fins a la rotonda de "Bonaire" i que el seu objectiu és evitar les inundacions que de sempre vénen ocorrent en aquesta zona.

Com a resultat es crearà una via verda d'ús lúdic per a l'ús i gaudi dels veïns de les àrees i poblacions veïnes. Un total de tres quilòmetres tindrà la nova via verda.

L'obra era anunciada durant aquests dos últims anys, però la seua consignació pressupostaria i la seua autorització no ha tingut lloc fins ara, almenys açò es desprèn de la nota llançada pel Ministeri.

En cas que es dugui a terme afectarà una superfície del barranc que discorre per bona part del terme municipal de l'Eliana i per les poblacions de la Pobla de Vallbona i Riba-roja. L'obra hidràulica contempla augmentar la capacitat de desguàs del barranc de 75 m³/s a 300 m³/s amb l'objectiu de defensar la població davant possibles avingudes. No obstant açò, executarà la regeneració d'aquest enclavament natural amb la creació de cinc zones d'arbrat -més de 90.000 m² de zones verdes-
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon NotaLegal