Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

UGT farà cursets de formació als professors de l'IES de Bétera contra els delictes d’odi





Segons informa el sindicat UGT ha iniciat una experiència pilot de formació de professorat contra el discurs de l'odi a l'IES Alfàbegues de Bétera, on el passat mes de febrer un docent va patir una agressió homòfoba per part d'alumnes del centre.

Representants del sindicat UGT-Ensenyament i de la Federació de Serveis Públics s'han reunit aquest dimarts amb l'equip de coordinació de Convivència i Igualtat de l'institut per a tractar aquest programa.

A la reunió han assistit, per via telemàtica, la secretària de la Dona i Polítiques Socials d'UGT-Serveis Públics a nivell federal, Eva Ambite, coordinadora a més del programa «Somos Más» que UGT va desenvolupar contra el discurs de l'odi i que va arribar a més de 100.000 alumnes de tot l'Estat.

D'aquesta manera, la col·laboració entre la UGT i l'IES Alfàbegues se centrarà en una primera fase de formació per al professorat que participa al grup de Convivència i Igualtat, de forma que «es puguen enriquir les eines de treball dels docents front al discurs d'odi i incorporar-les a la tasca que es realitza al centre».

UGT explica que el seu objectiu és aportar la seua experiència i els seus tècnics a «una molt bona tasca» que ja realitza l'institut, que compta «amb un equip de convivència i igualtat i una direcció compromeses».

A partir d'aquesta formació inicial, segons les necessitats, línia i plans del centre, s'adaptaria i es dissenyaria un pla a llarg termini en què el treball de les emocions, d'escoltar veus pròpies i experiències de l'alumnat siga un punt central.

De la mateixa manera, el sindicat ha realitzat una ronda de contactes amb els col·legis d'educació infantil i primària públics de la zona, a Bétera, Nàquera i Serra, també al Camp de Túria, per a obrir línies de cooperació similars en eixos centres, que nodreixen d'alumnat l'IES Alfàbegues.

UGT destaca que l'acollida «ha sigut bona i amb molt d'interès», sobretot a l'hora de «dissenyar línies i propostes de col·laboració tant respecte a la formació en igualtat i convivència com al suport als plans de transició a l'educació secundària».

Des del sindicat també assenyalen que la UGT «té una llarga tradició antifeixista i de lluita pels drets humans», i que «una de les primeres línies per a combatre hui la difusió dels discursos d'odi i intolerància que amenacen la convivència de la nostra societat és l'educació en valors democràtics, de respecte, llibertat i igualtat». En aquest sentit, assenyala que «com a sindicat de classe no només atenem qüestions laborals del dia a dia, sinó que tenim un paper en la construcció d'una societat millor».


* Creative Commons
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon