Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Augmenta un 10% les persones amb un grau de discapacitat reconegut a la Comunitat Valenciana des del 2015

- La Conselleria d'Igualtat xifra en 318.381 persones el total de persones amb un grau de discapacitat igual o superior al 33% a les tres províncies

- Des de fa cinc anys les sol·licituds pendents de resoldre s'han reduït un 44,6 %

El nom de persones que tenen a la Comunitat Valenciana un grau de discapacitat reconegut igual o superior al 33% “s'ha incrementat un 10% des que el Consell del Botànic va entrar a la Generalitat”, segons ha manifestat la directora general de Diversitat Funcional i Salut Mental, Elena Albert.

Albert ha destacat que la memòria del darrer any realitzada pel seu departament evidència que el 2021 es va tancar amb 318.381 persones amb un grau de discapacitat igual o superior al 33% reconegut pels equips dels Centres de valoració i orientació de la discapacitat de la Vicepresidència i Conselleria d'Igualtat i Polítiques Inclusives, fet que suposa un 6,29% de la població de la Comunitat Valenciana. Per províncies, 74.654 persones pertanyen a la província d'Alacant, 41.447 a Castelló de la Plana i 202.280 a la província de València.

Aquestes xifres demostren, a parer seu, l'important treball que s'està fent des de la Vicepresidència en aquest àmbit, on també s'ha aconseguit reduir en un 44% el nom de sol·licituds pendents de resoldre, així com el temps de resolució des que s'inicia la tramitació amb la sol·licitud de la persona interessada, que en aquests moments se situen a la Comunitat Valenciana en quatre mesos de mitjana.

Això ha estat possible, ha explicat, gràcies al reforç als Centres de valoració i orientació de discapacitats amb nous professionals per consolidar i millorar la gestió de les tramitacions, que s'ha fet al llarg dels diferents exercicis per adaptar els recursos humans existents a les necessitats reals exigides pel creixent augment del treball.

Més recursos

Elena Albert ha destacat la creació des del 2017 de noves places per reforçar els equips de professionals d'aquests centres, i la reclassificació dels llocs per equiparar-los als nivells retributius de llocs amb la mateixa càrrega de treball o perfil.

Continuant en aquesta línia, aquest any s'han creat 15 noves places per als centres de les tres províncies. Així mateix, està prevista la posada en marxa d'un nou centre d'avaluació i orientació a la província de València.

Dades globals

De les 318.381 persones amb un grau de discapacitat reconegut igual o superior al 33%, 160.037 són homes i 158.344 dons, i per edats, 171.992 són menors de 65 anys, dels quals 13.577 tenen edats compreses entre els 7 anys.

Les dades dels centres de valoració reflecteixen respecte al tipus de discapacitat que la de tipus físic ocupa el primer lloc amb un 61,2%, seguida de la psíquica-intel·lectual, amb un 9,22%. La psíquica mental es dóna al 16,37% dels casos i el 12,86% correspon a una discapacitat sensorial.



Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon