Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Les obres del Palau de Justicia de Llíria començaran en el termini d'un mes



Segons ha informat la Consellera  Bravo, s'estan realitzant obres en el Palau de Justícia de Gandia i en un mes començaran en Llíria. A més, Justícia segueix treballant en projectes bàsics d'altres partits judicials com Torrent, Sagunt, Ontinyent o Xàtiva.

Segons ha informat "la nova seu judicial se situarà en un solar de l'avinguda de Bétera en un edifici de quasi 11.000 metres quadrats, repartits en sis plantes i dos soterranis. Allí es concentraran els òrgans i serveis judicials que, ara mateix, estan repartits en tres locals diferents de la Ciutat de la Música. Els jutjats s'han dissenyat amb un aforament per a 600 persones, que comprén el centenar de professionals que allí treballen i les 500 persones usuàries que, cada dia, es preveu que acudisquen, ja que el partit judicial de Llíria comprén 41 municipis i una població de dret de 170.000 persones".

L'edifici, que comptarà amb els més moderns sistemes de climatització, digitalització i serà energèticament sostenible, s'ha dissenyat per a albergar els set jutjats amb els quals actualment compta aquest partit judicial i amb espai reservat per a altres tres òrgans judicials més.

   La Conselleria de Justícia preveu iniciar les obres de rehabilitació en el Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana (TSJCV) en el pròxim mes de juny i acabar-les en uns tres anys.

   Així ho ha indicat aquest dimarts la titular d'aquest departament, Gabriela Bravo, en un esmorzar amb els mitjans de comunicació, en relació al pla d'infraestructures judicials aprovat l'any 2018 a la Comunitat.

   Sobre el projecte del TSJCV, edifici declarat Bé d'Interés Cultura (BIC), la Mesa de contractació adjudicarà la setmana vinent l'obra del tribunal i si no hi ha recursos ni es paralitza l'adjudicació, la intenció és iniciar els treballs a la fi del mes de juny.

   En aquest cas, està previst que les obres en l'edifici, per a les quals hi ha una inversió de 28,3 milions d'euros, concloguen en uns tres anys: "Intentarem fer-ho el més ràpid possible perquè fa falta", ha dit la consellera.

   D'altra banda, ahir es van adjudicar les obres en el Palau de Justícia d'Alzira: "Allí hem tingut problemes de tota índole i hem hagut d'arreplegar coses i afrontar problemes irresolubles que hem hagut d'anar resolent", ha recordat Bravo. Aquesta licitació permetrà a Justícia adjudicar l'obra en sis mesos i iniciar les obres.

  

UNITAT VALENCIANA D'EMERGÈNCIES

   Bravo, d'altra banda, s'ha referit a la Unitat Valenciana d'Emergències que la Generalitat pretén engegar i sobre la qual ha assegurat que la idea "no és crear cap 'xiringuito'".

   "És com una denominació d'origen on s'integren tots els recursos d'emergències de la Generalitat i ens permet crear una estructura organitzativa i unes normes de funcionament millors per a la coordinació de tots els recursos", ha asseverat.

   Al seu juí, "hi ha un interés infundat a desautoritzar i desacreditar un projecte que no significa la creació de cap organisme nou ni està privatitzant cap tipus d'activitat", ha insistit.


* Creative Commons
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon