Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

L'Ajuntament de Llíria sugereix eines de llenguatge més inclusiu al seu personal


L'alcalde de Llíria, Joanma Miguel, com a responsable de l'Àrea d'Igualtat, ha presentat hui la guia "Normes de comunicació no sexista. Garanties per a l'ús del llenguatge i de les imatges no sexistes en l'administració local". En l'acte ha estat acompanyat per la regidora de Recursos Humans, Fina Torrijo, l'agent d'Igualtat i les coordinadores del projecte elaborat per la Fundació Florida.

Este document naix de la recent aprovació II Pla Municipal d'Igualtat d'Oportunitats entre dones i homes 2021-2024, que s'estructura en set àrees d'actuació, entre les quals es troba la de comunicació i llenguatge no sexista.

Una de les accions contemplades era esta guia que té com a principal objectiu garantir l'ús del llenguatge i imatges no sexistes en tota la comunicació interna i externa, dirigida tant al personal municipal com a la ciutadania.

Este document recull una sèrie de recomanacions per a l'ús del llenguatge inclusiu, que servirà d'instrument de consulta per a tot el funcionariat, amb la finalitat que la lingüística igualitària es plasme en tots els continguts públics i escrits administratius de l'Ajuntament de Llíria. 
    
L'alcalde Joanma Miguel ha assenyalat que "som conscients del poder de la paraula i les imatges com a instrument de canvi social, per la qual cosa la inclusió en la comunicació és un aspecte clau que s'ha de reformular per a aconseguir una societat més justa i igualitària".
    
"Amb este compromís, facilitem al nostre personal aquesta eina per a afavorir una comunicació no sexista que ens permetrà avançar en la consecució d'una igualtat tracte i oportunitats, real i efectiva, entre dones i homes", ha afegit.
 

    


* Creative Commons
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon