Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

FVET reclama aparcaments segurs i àrees de descans per als transportistes, també a Riba-roja com demana l'Ajuntament


   Constata que només 13 de les 617 zones de descans a Espanya estan en aquesta autonomia

   La Federació Valenciana d'Empresaris del Transport i la Logística (FVET) ha advertit aquest dimarts de la falta d'aparcaments segurs i àrees de descans dotades de servicis bàsics a la Comunitat Valenciana.

 Des de la Federació s'estan impulsat propostes per a afrontar aquest dèficit, començant per zones d'activitat industrial, com el Parc Logístic de Riba-roja. Recentment, el ple de l'Ajuntament ha reclamat la construcció d'aparcaments "intel·ligents" per a poder posar fi als recurrents problemes d'estacionament. A més, en aquest polígon els transportistes manquen de zones de descans, dutxes i lavabos per a la seua higiene personal.

   Segons ha informat l'entitat en un comunicat, el Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana (Mitma) registra només dos dels 42 aparcaments per a vehicles pesats que hi ha a Espanya, "una manca que es replica en les àrees de descans: només 13 de les 617 zones de descans es troben en aquesta autonomia".

   En concret, les zones d'estacionament per a camions, registrades conforme als criteris que considera el Mitma sobre seguretat (inclusió de vigilància, registre d'entrada i eixida, registre de les mercaderies, il·luminació, tancat, entre uns altres), es troben a Caudete de las Fuentes/Venta del Moro i El Puig de Santa María.

   Per la seua banda, les àrees de descans, que, segons el Ministeri, han d'estar proveïdes de "el necessari per a facilitar el descans dels usuaris de les carreteres fora de les zones destinades a la circulació", estan més distribuïdes entre les províncies de Castelló (set), València (tres) i Alacant (tres).

   "És imprescindible disposar d'una xarxa d'aparcaments segurs i àrees de descans que incloguen servicis bàsics com a dutxes i lavabos, internet i opcions de compra d'aliments i que tinguen mesures per a assegurar les mercaderies que transporten els conductors. A més de dignificar les condicions de treball dels nostres professionals, un millor descans dels transportistes es tradueix en major seguretat vial i fins i tot millores en l'eficiència de les operatives", ha assenyalat el president de FVET, Carlos Prades.

   La dotació d'infraestructures per als vehicles pesats "redunda en benefici de l'activitat econòmica i més tenint en compte el pes del transport valencià", ha indicat el president de l'entitat.

   Segons el Mitma, la Comunitat Valenciana és la tercera autonomia, per darrere d'Andalusia i Catalunya, amb major volum de mercaderies transportades en 2021 en tota Espanya, 279 milions de tones, un 20% més respecte a l'any anterior.

  

   A la fi de la setmana passada, el Ministeri va anunciar una dotació de 25 milions d'euros per a subvencionar projectes orientats a la construcció i millora de zones d'aparcament segures per a vehicles comercials, en el marc de Programa de Suport al Transport Sostenible i Digital.

   Per la seua banda, la Generalitat Valenciana, a través de la Conselleria de Política Territorial, està elaborant un estudi per a millorar les condicions de treball dels professionals del transport. "Aquest dèficit precisa d'una implicació de les administracions per a oferir garanties. És nostre deure de defendre als conductors i estem treballant amb l'administració territorial per a aconseguir-ho", ha conclòs Prades.


* Creative Commons
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon