Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

El projecte Ciutat Ciència del CSIC arriba a Llíria

 El CSIC porta la ciència a Llíria

L'Ajuntament se suma al projecte de divulgació científica Ciutat Ciència present en més de 50 municipis espanyols, 5 d'ells en la Comunitat Valenciana

El Consell Superior d'Investigacions Científiques (CSIC) i l'Ajuntament de Llíria han iniciat al municipi Ciutat Ciència, un projecte de divulgació a l'entorn local la finalitat del qual és que la ciutadania conega de primera mà l'actualitat científica i tecnològica .

Llíria és el tercer municipi de la província de València en adherir-se a aquesta iniciativa i el cinqué municipi de la Comunitat Valenciana que forma part de Ciutat Ciència, juntament amb Quart de Poblet, Mancomunitat de les Valls, Villena i Aspe."Ciutat Ciència permet apropar la investigació a la vida quotidiana de la societat, explicada amb claredat pels protagonistes. A través de les activitats que programem, es genera un entorn de diàleg entre la ciutadania i la comunitat científica on debatre, informar-se, i gaudir aprenent sobre ciència i tecnologia a partir dels interessos i el context de cada localitat", ha destacat, per part, Pura Fernández.

L'alcalde Joanma Miquel i la directora de Cultura Científica i Ciència Ciutadana del CSIC, Pura Fernández, han presentat aquesta tarda, a Ca la Vila, els continguts que ofereix aquesta iniciativa i han anunciat les primeres activitats on els veïns i veïnes de Llíria hi podran participar. 

Ciutat Ciència compta amb el suport del Ministeri de Ciència i Innovació i posa a disposició de les ciutats adherides a aquest programa activitats de divulgació científica en múltiples formats (exposicions, conferències, visites a centres de recerca, etc.) que s'incorporen a la programació cultural de cada municipi, així com tallers en línia de participació ciutadana creats pel personal investigador del CSIC. 

Les activitats comprenen diferents temàtiques i proposen, per exemple, crear un hort on aprendre, mitjançant el mètode científic, conceptes d'agricultura sostenible. Altres propostes conviden a conéixer amb els cinc sentits les propietats de l'oli d'oliva o descobrir com funciona el nostre olfacte i la seua connexió amb el cervell.

L'alcalde Joanma Miguel ha destacat l'oportunitat que suposa per a la localitat la seua participació a Ciutat Ciència, ja que a partir d'ara la ciutadania de Llíria podrà conéixer de primera mà la tasca de la comunitat científica a través d'una oferta d'activitats per a tots els públics". 

Primeres activitats

El projecte començarà amb l'exposició FOTOCIENCIA17, que es podrà visitar a la Llar de la Gent Gran de la localitat, del 9 al 27 de maig, en horari de 10.00 a 14.00 hores, i de 16.00 a 20.00 hores. Aquesta mostra presenta les fotografies guanyadores i seleccionades al XVII Certamen Nacional de Fotografia Científica FOTCIÈNCIA, una iniciativa del CSIC i la Fundació Espanyola per a la Ciència i la Tecnologia (FECYT), amb suport de la Fundació Jesús Serra.La segona activitat presencial serà el taller-tast 'La xocolata, un plaer saludable amb condicions', que tindrà lloc el pròxim 19 de maig en una doble sessió de matí i tarda. Les investigadores Mª Ángeles Martín i Marta Messies de l'Institut de Ciència i Tecnologia dels Aliments i Nutrició impartiran aquest taller on faran un recorregut per la història de la xocolata i resoldran qüestions relacionades amb les falses creences al voltant del cacau de forma amena i participativa .

 L'activitat conclourà amb un tast de xocolates amb els cinc sentits per apreciar la influència que té la major o menor presència de cacau en les característiques sensorials dels diferents tipus de xocolata.Ciutat Ciència es va llançar el març del 2012 i actualment compta amb més de 50 localitats participants ubicades a tot Espanya. Tota la informació actualitzada sobre la programació del municipi es pot consultar a la web www.ciudadciencia.es 




Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon