Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Aquesta vesprada els veïns i veïnes 'incívics' de Sant Antoni podrien ser multats pel Consell Municipal d'Infància i Adolescència

 Es tracta de la “crida d'atenció” dels xiquets i les xiquetes de Sant Antoni de Benaixeve

L'acció es durà a terme esta vesprada a partir de les 16 hores

Durant aquesta vesprada, el Consell Municipal d'Infància i Adolescència (CMIA) de Sant Antoni de Benaixeve recorrerà els carrers del municipi i imposarà multes en paper on vegen accions incíviques i irrespectuoses amb la població. Aquestes accions poden ser cotxes estacionats en llocs on no els correspon, fem fora de les papereres, etc. 

Es tracta d'una acció basada en les “Multes morals de Tonucci”, una de les propostes que el psicopedagog italià Francesco Tonucci (“Frato”) engloba dins del seu projecte “La ciutat de la infància”. Aquestes multes morals naixen per fomentar el desenvolupament de la tolerància i el respecte a la mobilitat de les persones, a més d’assolir una ciutat amable i segura.

No obstant això, la principal raó d'aquesta proposta radica en el fet que la infància té ple dret a participar de la seua ciutat des que naix. Per normativa, són ciutadania de present i no sols podran opinar quan siguen majors d'edat. És per això que han de sentir que l'espai urbà és seu també.

Citant paraules de Tonucci: “El major problema dels xiquets i de les xiquetes a les ciutats és que mai estan sols entre ells, sense adults. Sempre tenen algun major al seu costat que està per a vigilar, per a dir què està bé i malament. Això és un problema”. 

Per a retornar els xiquets tot l'espai urbà, aquest expert del Consell Nacional d'Investigacions, avalat pel Fons De les Nacions Unides Per a la Infància (UNICEF) ha posat en marxa el projecte de les Ciutats de la Infància en països com Itàlia, l'Argentina i Espanya. 

Un dels objectius, per exemple, n’és que vagen sols a l'escola. També ho és el projecte de les Multes Morals. “Si retornem les places i els carrers als nostres xiquets i xiquetes, la ciutat serà de totes i tots" defensa Tonucci.

Per tot això, aquesta vesprada a partir de les 16 hores, el CMIA durà a terme aquesta acció de gran repercussió i significat per a Sant Antoni de Benaixeve; una proposta amb la qual ser escoltats i contribuir a la millora del nostre municipi.




Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon