Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Una Declaració Institucional de L'Eliana la situa contra el frau i revalida el seu compromís contra la corrupció

Declaració Institucional aprovada pel Ple de l'Ajuntament el passat dijous 31 de març

L'Ajuntament de l'Eliana com a entitat executora dels fons provinents del Mecanisme per a la Recuperació i la Resiliència (MRR) en el marc del programa NextGeneration EU i el Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència (PRTR) desenvolupat pel Govern d'Espanya, es compromet, a través de la present declaració institucional, a mantindre una política de tolerància zero amb el frau i amb la corrupció i a establir un sistema de control dissenyat especialment per a previndre i detectar, en la mesura que siga possible, qualsevol acció fraudulenta, corregir el seu impacte i esmenar les seues conseqüències, en cas de produir-se. Conforme als principis d'integritat, imparcialitat i honestedat, és una prioritat per a l'Ajuntament de l'Eliana treballar per a conservar un alt nivell de qualitat jurídica, ètica i moral entre els empleats públics, els alts càrrecs i tots els agents relacionats amb el Consistori i per a demostrar la seua oposició al frau i a la corrupció en l'exercici de les seues funcions. 

L'objectiu de la present política és desenvolupar una cultura que exercisca un efecte dissuasiu entre les activitats fraudulentes i immorals i habilitar els procediments necessaris per a previndre, detectar i investigar el frau i els delictes relacionats amb aquest, garantint d'aquesta manera, abordar amb eficàcia, precisió i transparència casos de frau que amenacen la integritat pública de l'Ajuntament de l'Eliana. 

En l'autoritat de gestió, la responsabilitat de gestionar el risc de frau i de corrupció es delegarà, després de la seua creació, al Comité d'Integritat Pública de l'Ajuntament de l'Eliana, amb funcions concretes com la de dur a terme estudis periòdics del risc de frau, establir una política de lluita efectiva i un pla de resposta, assegurar-se que el personal és conscient de tots els assumptes relacionats i que rep formació sobre aquest tema, així com assegurar-se que l'autoritat de gestió remet, immediatament, les investigacions als organismes competents quan es produeixen casos de frau. 

L'Ajuntament de l'Eliana, com a casa de tots els elianers i elianeres i la seua Corporació integrada per l'Alcalde, regidors i regidores electes, així com pel conjunt d'empleats públics, comparteix i assumeix els deures que deriven del càrrec del servei públic i, en particular, les obligacions emanades de la Constitució i de la resta de l'ordenament jurídic, especialment, en les normatives relatives a la funció pública, la transparència i el bon govern (Reial decret legislatiu 5/2015, de 30 d'octubre, pel qual s'aprova el text refós de la Llei de l'Estatut Bàsic de l'Empleat públic, Llei 4/2021, de 16 d'abril, de la Funció Pública Valenciana, Llei 19/2013, de 9 de desembre, de transparència, accés a la informació pública i bon govern i Llei 2/2015, de 2 d'abril, de Transparència, Bon Govern i Participació Ciutadana de la Comunitat Valenciana, entre altres). 

Continuant amb les actuacions implementades fins ara pel Consistori, amb el pioner acord de col·laboració que l'Eliana ha signat amb l'Agència Valenciana Antifrau (AVAF), l'Ajuntament de l'Eliana a través de l'àrea de Transparència i Bon Govern posarà en marxa bústies de denúncia interns i externs (conforme a la Directiva Europea 1937/2019), habilitarà com a canal extern de denúncies la bústia de denúncies de l'AVAF, que estarà visible en la pàgina web municipal, i implementarà el Pla de Mesures d'Integritat Pública en el marc dels fons europeus Next Generation i el Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència. 

En definitiva, per la present declaració institucional s'expressa el ferm compromís de l'Eliana amb l'objectivitat, honestedat i l'interés general a través de diversos mecanismes de lluita contra el frau i, en particular, amb la implementació del Pla d'Integritat Pública que amb la seua aplicació l'Eliana forjarà una administració local que garantirà els principis de planificació, direcció per objectius i control de la gestió, avaluació de resultats de les polítiques i serveis públics i la seua eficàcia en el compliment d'aquests. 

.

 


Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon