Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Recuperen una zona humida a Sant Vicent de Llíria i plantegen convertir-la en un "alberg de biodiversitat"

La Conselleria de Transició Ecològica, a través de la Direcció General de Medi natural, recupera una zona humida en el paratge de Sant Vicent de Llíria (València) i executa una actuació de restauració integral que inclou la replantació de vegetació autòctona, la retirada d'espècies invasores i obri la porta a convertir l'espai en un "alberg de biodiversitat".

El director general de Medi natural, Julio Gómez, juntament amb representants de la corporació local, ha participat aquest dissabte en la jornada explicativa oberta als veïns i veïnes del municipi per a donar a conéixer els detalls del projecte de renaturalització.

La Conselleria ha invertit més de 48.000 euros en els treballs que han restaurat una superfície de quasi 2.000 metres quadrats. L'actuació executada ha permés rescatar l'aiguamoll, que passa a engrossir el complex de llacunes de Sant Vicent de Llíria, mitjançant la retirada de terra i la creació d'una tolla temporal amb vegetació nativa adaptada a l'ecosistema.

"Aquesta restauració ambiental, a més del component afectiu en un lloc emblemàtic com el Parc de Sant Vicent de Llíria, respon a un concepte de naturalesa de proximitat que cobreix una demanda social de retorn als espais naturals i que recupera una zona humida clau pels seus valors ecosistèmics i de biodiversitat", ha afirmat Julio Gómez.

L'obra, a més, ha solucionat un "problema de seguretat", davant el risc de caiguda d'arbres de gran envergadura que va obligar a acordonar la zona i a dissenyar una resposta alineada amb el Pla Especial de Protecció del parc municipal que recomana conservar la zona humida i la vegetació característica.

Del conjunt de l'actuació destaca la reutilització a l'entorn dels arbres retirats, ja que "comprometien la seguretat de les persones visitants". Els troncs s'han utilitzat per a estabilitzar els talussos i per a construir refugis de fauna mentre que les branques més fines han servit de 'mulching' per a conservar la humitat del sòl.

El Centre per a la Investigació i Experimentació Forestal (CIEF), dependent de Medi natural, ha dissenyat les obres que a partir d'ara permetran incrementar la biodiversitat de la zona i acollir espècies de flora i fauna singular.




* Creative Commons
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon